Ankara'da Tayvan Kültür Gecesi

Ankara'da Tayvan Kültür Gecesi

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Cheng:- ''Türkiye ile Tayvan arasındaki ilişkileri daha ileri bir seviyeye çıkarmak istiyoruz''- ''Yeni başlayan Türk Hava Yolları uçuşları önemli bir başlangıç''

ANKARA (AA) - Tayvan Büyükelçiliği tarafından ''İki ülke gençlerinin etkileşimi'' temalı Tayvan Kültür Gecesi düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi Sıhhıye Kampüsü'ndeki kültür merkezinde düzenlenen etkinlikte, Tayvan kültürü tanıtıldı. Geceye Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Yaser Tai-hsiang Cheng, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Salim Uslu, Keskin Kaymakamı İlker Özcan ile çok sayıda Türk ve Tayvan vatandaşı katıldı.

Tayvan'ın Ankara Büyükelçisi Cheng, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu tür programlarla iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini belirterek, ''Türkiye ile Tayvan arasındaki ilişkileri daha ileri bir seviyeye çıkarmak istiyoruz'' dedi.

Türk Hava Yollarının İstanbul ile Taipei arasında direk uçuşlara başlamasını önemli bir başlangıç olarak gördüğünü belirten Cheng, iki ülke arasında karşılıklı öğrenci değişimi programları ve ticari ilişkileri geliştirecek aktiviteler ile ilişkilerin geliştirilebileceğine inandığını belirtti.

Tayvan'ın Asya'da Uzakdoğu'nun en uç ülkesi, Türkiye'nin de Asya kıtasının batıdaki en uç ülkesi olduğunu belirten Cheng, iki ülke arasındaki kültürel etkileşimin önemli olduğunu ve Tayvan ile Türk halkının ortak paydaları olduğunu anlattı.

Cheng, ''Türkiye ve Tayvan halkı iki Asyalı ülke olarak benzer kültürel özelliklere sahip. Tayvan halkının Türkleri çok sevdiğini söyleyebilirim. Ülkemizde Müslüman nüfus az da olsa dini inanışlar Türkiye'deki gibi oldukça rahat ve karşılıklı hoşgörü çerçevesinde yaşanıyor. Bizler özellikle ticari ilişkilerimizi geliştirecek ve iki ülke gençlerinin daha fazla yakınlaşmasını sağlayacak bu gibi etkinlikler düzenleyerek ilişkileri arttırmaya çabalıyoruz'' şeklinde konuştu.

Gecede Tayvan'dan gelen halk dansları topluluğunun sunduğu gösteri ilgiyle izlendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı