Ankara'da şehir içindeki oto galerilerin büyük bölümü taşındı

Ankara'da şehir içindeki oto galerilerin büyük bölümü taşındı

Şehir içinde ikinci el oto satışı yapan galerilerin yüzde 70'inin taşındığı veya iş kolunu değiştirdiği bildirildi

ANKARA (AA) - Ankara'da şehir içinde ikinci el oto satışı yapan galerilerin yüzde 70'nin taşındığı veya iş kolunu değiştirdiği bildirildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediyenin oto galerilerinin kaldırılmasına yönelik çalışmalarına vatandaşlardan da destek geldiği bildirildi.

Açıklamaya göre, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı, ilçe zabıta ekipleri ve emniyet güçleriyle Çankaya, Altındağ, Keçiören, Yenimahalle, Etimesgut, Sincan ve Mamak'ta yaptığı denetimler sonucunda, şehir içinde ikinci el oto satışı yapan galerilerin yüzde 70'i taşındı veya iş kolu değiştirdi.

Galerilerin Akyurt’ta bulunan OTONOMİ’ye taşındığı bildirilen açıklamaya göre, vatandaşlar bu uygulamadan memnun olduklarını belirterek, şehir merkezindeki oto satışı yapan tüm galerilerin taşınmasını istedi.

Açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak'ın değerlendirmesine de yer verildi.

Karabudak, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde daha önce alınan kararla, Ankara'nın çeşitli semtlerinde bulunan galerilerin taşınmaları yönünde 1 Mart 2016 tarihine kadar süre verildiğini hatırlattı.

Sürenin dolmasının ardından, şehir içinde faaliyet gösteren ve ikinci el oto alım satımı yapan galerilere yönelik, Büyükşehir Zabıtası koordinasyonunda, ilçe zabıta müdürlükleri ve emniyet güçleriyle ortaklaşa çalışma yapıldığını anlatan Karabudak, denetimler sırasında, taşınmayan galerilerin önüne, kaldırımlara veya yol kenarına park edilen araçların çekildiğini, gerekli cezai işlemlerin yapıldığını kaydetti.

Karabudak, oto galerilerinin yoğun olduğu ilçelerde sürdürülen ve halen devam eden denetimler sonucunda, kent içinde ikinci el oto alım-satımı yapan ve bu amaçla Esenboğa Havaalanı Yolu Akyurt Kavşağı’nda kurulan OTONOMİ’ye taşınmayan iş yerlerine, bin 27 araç için cezai işlem uygulandığını bildirdi.

Geçen ayın sonuna kadar toplam 664 iş yerinin 308'nin taşındığını belirten Karabudak, bazı iş yerlerinin ise iş kolunu değiştirdiğini ifade etti. Karabudak, taşınma oranının iş kolu değiştirmeleriyle yüzde 70'i bulduğunu, kalan galerilerin, mahkeme süreci nedeniyle beklediğini belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :