Ankara'da oto galeri göçü

Ankara'da oto galeri göçü

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu Başkanı Erkoç:- "Oto galerilerin taşınması kararıyla birlikte şehir içerisindeki yaklaşık 12 bin aracı, şehir merkezi dışına çıkardık"- "Galericilerin oluşturduğu araç yoğunluğu yüzünden bazı bölgeler yaşanmaz hale gelm

ANKARA (AA) - MUSTAFA ÇALKAYA - Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Ankara'da ikinci el alım satımı yapan oto galerilerinin şehir dışına taşınmasıyla birlikte 12 bin aracın şehir merkezinden çıkartıldığına dikkati çekerek, "Galericilerin oluşturduğu araç yoğunluğu nedeniyle yaşanmaz hale gelen bazı bölgeler temizlendi." dedi.

Aynı zamanda otomotiv ticaretinin yapıldığı Otonomi İş Merkezi Başkanı da olan Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Otonomi'de doluluk oranının yüzde 40'lara ulaştığını, Ramazan Bayramı sonrasında bu oranın yüzde 80'lere çıkmasını beklediklerini ifade etti.

Otonomi'de şu an 551 otomobil showroomun ve 680 iş yerinin olduğu birinci etabı tamamladıklarını bildiren Erkoç, ikinci etapta ise sıfır araç satan bayilerin yer alacağını anlattı. Erkoç, Otonomi bünyesinde ayrıca 5 yıldızlı bir otelin de bulunacağını kaydetti.

Otonomi'nin kentsel dönüşüm ve istihdama olan katkısına işaret eden Erkoç, bütün etaplar tamamlandıktan sonra Otonomi projesinin toplam değerinin 1 milyar lira olacağını söyledi.

Erkoç, "Oto galerilerin taşınması kararıyla birlikte şehir içerisindeki yaklaşık 12 bin aracı, şehir merkezi dışına çıkardık. Galericiler yüzünden bazı bölgeler yaşanmaz hale gelmişti, bu bölgeleri temizledik. Buralarda oturanlardan çok olumlu geri dönüşler duyuyoruz. Müşterilerimize yardımcı olmak adına bir süre için araç alımındaki noter masraflarını da karşılıyoruz." diye konuştu.

Otonomi'de satılan araçların 'garantili' olduğuna dikkati çeken Erkoç, şu ifadeleri kullandı:

"Burada satılan her araba ekspertize sokulacak ve eksikleri yapılacak. Araçlara bir logo yapıştıracağız ve arabanın garantili olduğu belli olacak. Buraya insanlar gönül rahatlığı ile gelip araba alabilecekler. İnternetten veya dışarıdan aldığınız araçların kilometreleriyle oynanmış olabilir veya başka bir sorun olabilir. Bu durumlarda karşınızda muhatap bulamazsınız. Fakat burada satılan arabanın arkasında duracağız."

Otonomi galericilerinden İmam Şahin de Otonomi'nin şehir merkezinden çok daha avantajlı olduğunu vurgulayarak, "Şehir merkezinde apartman sakinleriyle sürekli bir park yeri tartışması içerisindeydik. Araçlarımızı yıkayamıyorduk. Burada herkesin kendi araç yıkama yeri var. Ayrıca buraya daha çok müşteri geliyor. Bütün araçlarımızı sergileyebilecek yerimiz var." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :