Ankara’da Kore yemeği yapma yarışması

Ankara’da Kore yemeği yapma yarışması

ANKARA (AA) - Ankara'daki Kore Kültür Merkezi’nde Kore yemeği yapma yarışması düzenlendi. Güney Kore Ankara Büyükelçiliğine bağlı olarak Ankara’da...

ANKARA (AA) - Ankara'daki Kore Kültür Merkezi’nde Kore yemeği yapma yarışması düzenlendi.

Güney Kore Ankara Büyükelçiliğine bağlı olarak Ankara’da faaliyet gösteren Kore Kültür Merkezi, Kore Yemeği Yapma Yarışması’na ev sahipliği yaptı. Etkinliğe Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Cho Yun-Soo, eşi Nami Hong, Kore Kültür Merkezi Müdürü Cho Dong-woo, Güney Kore Büyükelçiliğinden yetkililer ve Kore kültürü meraklıları katıldı.

Kore büyükelçisinin eşi Nami Hong, yaptığı açılış konuşmasında, “Kore yemeği hazırlamak zordur ama Kore yemekleri sağlıklıdır. Dünya çapında sağlıklı yemekler konusunda Kore yemekleri patent almış sayılabilir. 2014’te Türkiye’de Kore yemeği yapma yarışmamızda birinci olan kişi Kore’deki uluslararası yarışmada da birinci olmuştu, bu başarının tekrar yaşanmasını dilerim.” dedi. Hong, etkinliğe gösterilen ilgiye de teşekkür etti.

Jüri üyelerinin yarışmacıların performanslarını ve yemeklerini değerlendirmeleri sonucu, yarışmaya İstanbul’dan katılan Ece Uğur birinci oldu. Uğur, bir adet LG televizyonun yanı sıra Temmuz ayında Kore’de düzenlenecek olan uluslararası yarışmaya katılmaya da hak kazandı.

- Kore büyükelçisinden Türk gençliğine övgü

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Cho Yun- Soo, Türkiye ile Güney Kore arasında birçok alanda iyi ilişkiler olduğunu, bu etkinliğin de kültür alanındaki ilişkileri geliştirmek ve Kore yemeklerini tanıtmak için yapıldığını belirtti.

Cho, “Türkiye’nin yemekleri Kore’de iyi tanınıyor. Ama Kore’nin sağlıklı yemekleri Türkiye’de tanınmıyor.” dedi ve Kore’de hangi şehre gidilirse gidilsin, bir Türk restoranıyla karşılaşılacağını ifade etti.

Birçok Koreli Turistin Türkiye’ye geldiğinin altını çizen Cho, geçen yıl 230 bin civarında Güney Koreli turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğine dikkati çekti. Ayrıca Cho, “Türk gençliğinde büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyorum. Bunu Türkiye’nin içinde olduğu kadar dışarıda da göstermeliler” dedi. Örnek olarak da Aziz Sancar’ın zor şartlar içinde büyüyüp olağanüstü bir uluslararası başarıya ulaşmasını gösteren Cho, Güney Koreli BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun’un da benzer bir hayat hikayesine sahip olduğunu hatırlattı.

2014 yılında Kore Kültür Merkezi’nde düzenlenen finalde birinci olan Cavit Erden adlı Türk genç, Kore’deki uluslararası finalde de birinci olmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :