Ankara'da FETÖ soruşturması

Ankara'da FETÖ soruşturması

FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı kuruluşlarda çalışan 8 şüpheliden 2'si tutuklandı

Ankara'da sürdürülen Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmasında, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı kuruluşlarda çalışan 2 kişi tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 şüpheli, Ankara Adliyesine sevk edildi.

Zanlılardan biri savcılık tarafından serbest bırakıldı. Mahkemeye çıkartılan 7 zanlıdan 2'si örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı gerekçesiyle tutuklanırken, diğerleri adlı kontrol şartıyla salıverildi.

- Soruşturma

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ soruşturması kapsamında, aralarında KHK ile ihraç edilenlerin de bulunduğu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruşlardan 60, Milli Eğitim Bakanlığından 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Şüphelilerin FETÖ'nün kriptolu haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu ve çoğunun KHK ile ihraç edildiği belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :