Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde zorunlu staj

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde zorunlu staj

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi müfredatına zorunlu staj dersi eklendi.İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncer...

ANKARA (AA) - Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesi müfredatına zorunlu staj dersi eklendi.

İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncer Asunakutlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de işletme bölümü sayısının arttığını, bu durumun da rekabet ortamı oluşturduğunu ifade ederek üniversite ve fakültelerin rekabetçi stratejileri geliştirerek fark yaratması gerektiğini kaydetti.

Dekan Asanakutlu, fakülte olarak, zorunlu staj imkanı sağlayarak öğrenciler ve mezunlar için fark yaratma gayreti içinde olduklarını vurguladı.

Yüzde 100 İngilizce eğitimi verdiklerini ve liyakate dayalı işe alım süreci ile nitelikli bir kadro oluşturduklarını aktaran Asunakutlu, öğretim üyelerinden yüksek dil puanı ve güçlü bir özgeçmişin yanında, deneme dersi talep ettiklerine dikkat çekti.

İşletme Fakültesi'ni farklılaştıran hususlardan bir diğerinin disiplinler arası çalışma olduğunu vurgulayan Asunakutlu, araştırma projelerine katılımın oranı oldukça yüksek olan fakültede, herhangi bir araştırma projesine dahil olmayan öğretim üyesinin bulunmadığını kaydetti.

Öğrencilerin, dekan, dekan yardımcıları, bölüm başkanları, bölüm başkan yardımcıları, öğretim elemanları ve idari personele her zaman ulaşabildiğini ve taleplerini iletebildiğini aktaran Asanakutlu, öğrenci odaklı bir fakülte olduklarını savundu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :