Ankara Valisi Topaca'ya kültür ve turizm brifingi

Ankara Valisi Topaca'ya kültür ve turizm brifingi

Ankara Valisi Topaca, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden başkentin kültür ve turizm potansiyeline ilişkin brifing aldı

ANKARA (AA) - Ankara Valisi Ercan Topaca, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünden Ankara'nın kültür ve turizm potansiyeline ilişkin brifing aldı.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, bilgilendirme toplantısının 1997 yılında "Avrupa Yılın Müzesi Ödülü"nü kazanan Anadolu Medeniyetleri Müzesinde yapıldığı bildirildi.

Aıçıklamaya göre Ankara Valisi Topaca toplantıda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinden başkentin kültür ve turizm potansiyeline ilişkin brifing aldı.

Toplantıda, vatandaşların harcanabilir gelirlerinden turizme ayırdıkları payla birlikte ulaşım ve iletişim teknolojisindeki hızlı gelişmelerin seyahat isteğini de arttırdığı, böylece turizm hareketlerinin ekonomik açıdan önemli bir gelir kaynağı olduğu değerlendirildi.

Açıklamada, Vali Topaca'nın, "Bu anlamda ilimizin tarihi ve kültürel eserleri, termal kaynakları, doğal güzellikleri, inanç turizmine uygun destinasyonları, fuar ve kongre turizmine ev sahipliği yapabilme potansiyeli ile turizmde hak ettiği noktaya gelmesi için çalışacağız." ifadelerine yer verildi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :