Ankara Valiliğinden mağdur vatandaşlara yardım eli

Ankara Valiliğinden mağdur vatandaşlara yardım eli

Ankara Valiliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım talep eden iki görme engelli çocuk sahibi Suriyeli Elmansur ailesi ile "Biri engelli üç kızıyla hayata tutundu" başlıklı habere konu olan anneye yardım elini uzattı- Valilik, metabolik rahatsızlığı olan 2,

ANKARA (AA) - Ankara Valiliğince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talep eden iki görme engelli çocuk sahibi Suriyeli Elmansur ailesi ile "Biri engelli, üç kızıyla hayata tutundu" başlıklı habere konu olan anneye gerekli yardımların yapıldığı, metabolik rahatsızlığı olan 2,5 yaşındaki Emir'in de tedavisi için gerekli desteğin sağlanacağı bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Kazan ilçesini ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan destek ve yardım talebinde bulunan Suriyeli Elmansur ailesine, görme engelli 2 çocuklarının tedavileri için destek sağlandı.

Ayrıca Suriyeli aileye, engelli çocukları için evde bakım parası yardımı ile kira yardımı ve 500 lira nakdi para desteği yapıldı. Ailenin ihtiyaç duyduğu gıda maddeleri ve temizlik malzemeleri de temin edildi.

"Biri engelli, üç kızıyla hayata tutundu" başlıklı haber üzerine yapılan araştırma sonucunda da, biri engelli olan 13, 17 ve 18 yaşlarındaki üç kızıyla yaşayan anne G.G'ye, engelli kızının kullanması için talep ettiği tekerlekli sandalye teslim edildi.

Metabolik bir rahatsızlık nedeniyle tedavi gören 2,5 yaşındaki Yusuf Okur ile ilgili haber üzerine de, aileye Okur'un tedavi giderleri ve diğer ihtiyaçları için destek sağlanması kararlaştırıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :