Ankara Valiliği saat vererek uyardı! 9 Haziran'da kuvvetli yağış, sel, baskın ve yıldırıma dikkat

Ankara Valiliği saat vererek uyardı! 9 Haziran'da kuvvetli yağış, sel, baskın ve yıldırıma dikkat

Ankara Valiliği, 9 Haziran Perşembe (yarın) öğle saatlerinden itibaren kentte tahmin edilen kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışa dikkat çekerek, ardından meydana gelebilecek ani sel, su baskını ve yıldırımlar konusunda uyardı

Ankara'da iki gündür etkili olan kuvvetli yağış günlük hayatı olumsuz etkiledi. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, sele kapılan vatandaşlar güçlükle kurtarılırken, bazı vatandaşlar sokaklarda yüzerek canını kurtardı. Yollarda sel sularıyla oluşan çamur ve göletler ise sürücülere zor anlar yaşattı.

Başkentte temizlik çalışmaları sürerken Ankara Valiliği'nden bir uyarı daha geldi.

Ankara Valiliği, 9 Haziran Perşembe yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve ardından meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar konusunda uyarıda bulundu.

Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Son meteorolojik değerlendirmelere göre; 9 Haziran Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren ilimizin kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve dolu yağışı beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.