Ankara keçisi yetiştiriciliğine yeniden başladılar

Ankara keçisi yetiştiriciliğine yeniden başladılar

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde 47 yaşındaki Haydar Erol, atadan kalma 3 asırdır sürdürdükleri Ankara keçisi yetiştiriciliğine yeniden başladı. Erol,...

ANKARA (AA) - Çubuk ilçesinde 47 yaşındaki Haydar Erol, atadan kalma 3 asırdır sürdürdükleri Ankara keçisi yetiştiriciliğine yeniden başladı.

Erol, Ovacık Mahallesi'nde AA muhabirine, aile olarak 3 asırdı sürdürdükleri Ankara keçisi yetiştiriciliğine 20 yıl önce ara vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Ankara keçisi yetiştiriciliğinin geçim kaynağı olmasının yanı sıra kendileri için bir tutku haline geldiğini aktaran Erol, şöyle konuştu:

"Babam, 20 yıl önce ben askere gidince keçilerimizi satmış ve geldiğimde çok üzülmüştüm. Askerden sonra tarımla uğraşarak geçimimizi sağladık ama keçi yetiştirmeyi özledik. Şu an yeniden keçi yetiştirmeye başladık. Biz böyle çok mutluyuz. Yaklaşık 3 asırdır saf Ankara keçisi ırkı bizde yetişiyordu ve şimdi yeniden buna devam ediyoruz. Bu meslek, dedelerimizden bize kadar devam etti. Bizden sonra da inşallah çocuklarımız sürdürecek."

Erol, eskiden olduğu gibi ailesiyle keçi yetiştirdiklerini anımsatarak, "Oğlakları yanımızda tutup yaşlı olanları satıyoruz. Bundan yirmi yıl önce sadece bizim bu köyde 10 bin koyun ve keçi vardı. Şimdi sadece bizde var, o da 350 tane. Bu şekilde geçimimizi sağlıyoruz." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :