Ankara Kalesi önü meydan düzenlemesinde sona gelindi

Ankara Kalesi önü meydan düzenlemesinde sona gelindi

Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında yürütülen "Kale Önü Meydan Düzenlemesi" çalışmalarının bir ay içinde tamamlanacağı ve meydanın kullanıma açılacağı bildirildi

ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediyesince, Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi kapsamında yürütülen "Kale Önü Meydan Düzenlemesi" çalışmalarının bir ay içinde tamamlanacağı ve meydanın kullanıma açılacağı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Kalesi'nin tarihi ve turistik değerinin artması ve bölge esnafı ile birlikte ziyaretçilerini de rahatlatmak amacıyla yürütülen "Kale Önü Meydan Düzenlemesi" çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Açıklamada, değerlendirmesine yer verilen Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Akar Pınar Uludağ, hava şartlarından dolayı kaybettikleri zamanı telafi etmek için ekiplerinin yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

Uludağ, "Yerli ve yabancı turizme önemli katkı sağlaması amaçlanan Kale Önü Meydan Düzenlemesi çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı. Bir ay içinde tüm çalışmalar bitirilerek, hizmete açılacak." bilgisini verdi.

Proje kapsamında meydanın arka kısmında kalan otopark bölümünün bittiğini belirten Uludağ, halen meydan zeminine özel olarak tasarlanan taşlar döşendiğini, ortaya da dev bir Selçuklu yıldızı çizildiğini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :