Ankara-İstanbul YHT hattı açılışı

Ankara-İstanbul YHT hattı açılışı

Ak Parti İzmir Milletvekili ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Yıldırım:

İSTANBUL (AA) - Ak Parti İzmir Milletvekili ve eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleştirme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışına ilişkin, "Türkiye Avrupa'da 6'ncı, dünyada 8'inci hızlı trene sahip olan ülke konumuna geldi. Türkiye'ye yakışan da budur" dedi.

Ankara-İstanbul YHT hattı açılış töreninde konuşan Yıldırım, hattın açılışıyla İstanbul'un tarihi bir gün yaşadığını söyledi. Yıldırım, "İstanbullular bugünü çok beklediniz. 70 yıldır ülkemizin gündeminde olan hızlı tren bir türlü yapılamadı. Lise yıllarımda seçim kampanyalarında hep şu sloganı dinledim, 'İstanbul-Ankara arası sürat demir yolu yapılacak, seyahat süresi kısalacak. Ama bu söylemin üzerinden 13 hükümet geçti, 22 bakan geçti, projede değişen hiçbir şey olmadı. Ta ki, milletimiz Ak Parti'yi tek başına iş başına getirinceye kadar" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003 yılında "Demiryolları hizmet ağını geliştirelim" talimatıyla bu alanda köklü bir değişimin başladığını anlatan Yıldırım, Başbakan Erdoğan'a hitaben, "Demiryollarını ayağa kaldıralım dediniz, sizin talimatınız üzerine 50 yıl, 100 yıl el atılmamış demiryolu hatlarını birer birer yenilerken Türkiye'nin özlemi, milletimizin özlemi hızlı tren inşaatına da başladık" ifadelerini kullandı.

 

- "Türkiye Avrupa'da 6'ncı, dünyada 8'inci olarak hızlı trene sahip ülke konumuna geldi"

 

Projenin önce Ankara-Eskişehir şimdi de Eskişehir-İstanbul kısımlarının açıldığını hatırlatan Yıldırım, hattın Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi. 

Yıldırım, Ankara-İstanbul YHT hattının tamamlanmasıyla Türkiye'nin yüksek hızlı tren konusunda önemli bir know-how birikimine de sahip olduğunu dile getirerek, "Türkiye böylece Avrupa'da 6'ncı, dünyada 8'inci olarak hızlı trene sahip olan ülke konumuna geldi. Türkiye'ye yakışan da budur. Yeni Türkiye'ye yakışan da budur" değerlendirmesini yaptı.

Demiryollarını Türkiye'nin 14 büyük iline yayacaklarını aktaran Yıldırım, "Bu projeleri de milletimizin duası ve desteğiyle gerçekleştireceğiz inşallah" temennisinde bulundu.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

"Önümüzdeki karar yeni Türkiye'yle eski Türkiye'nin kararıdır. Türkiye içe kapanık mı olacak, dünyaya açık mı olacak? Türkiye yardım alan lke mi olacak, dünyaya yardım elini uzatan ülke mi olacak? Türkiye'de darbeler mi olacak, vesayet mi olacak yoksa milli irade mi hakim olacak? Bunun kararını vereceğiz. Elbette ki, milli irade hakim olacak."

Kaynak:Haber Kaynağı