Ankara Garı önündeki terör saldırısı

Ankara Garı önündeki terör saldırısı

Terör örgütü DAEŞ mensubu iki canlı bombanın Ankara Garı önünde gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitirenlerin anısına düzenlenen programın ardından Kızılay'a yürümek isteyen gruba polis müdahale etti- HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da

ANKARA (AA) - Terör örgütü DAEŞ mensubu iki canlı bombanın Ankara Garı önünde gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitirenlerin anısına düzenlenen programın ardından Kızılay'a yürümek isteyen gruba polis müdahalede bulundu.

"Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi" için yüzlerce kişinin toplandığı Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te DAEŞ mensubu iki canlı bombanın gerçekleştirdiği kanlı terör saldırısında hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi.

Gar önünde saldırının yaşandığı noktaya, yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu siyah dövizler ile kırmızı karanfiller bırakıldı.

10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, grup adına yaptığı konuşmada, polis müdahalesinin olduğu bir yerde anma yapılamayacağını, bunun barış ruhuna aykırı olduğunu söyledi.

Amaçlarının hayatını kaybedenlerin anısına beyaz balon bıraktıktan sonra açıklama yapıp dağılmak olduğunu dile getiren Coşgun, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının alana alınmadığını öne sürdü.

Türkiye'de insanların ölenlerine yas da tutamadığını savunan Coşgun, "Biz 365 gündür yas tuttuk, adalet tesis edilenceye kadar yas tutmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Coşgun, açıklamasının ardından beraberindeki gruba, Talatpaşa Bulvarı üzerinden Kızılay istikametine yürüyeceklerini söyledi.

Daha sonra Kızılay'a yürüşe geçen grubun önü, Talatpaşa Bulvarı'nın Sıhhiye'ye dönüşünde polis tarafından kesildi. Gruptaki bazı kişilerin polise taş ve pet şişe atması üzerine polis, gruba dağılmaları yönünde anons yaptı.

Çevik kuvvet ekipleri, uyarılara rağmen dağılmayan gruba biber gazıyla müdahale etti. Grubun dağılmasıyla cadde yeniden trafiğe açıldı.

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da müdahale sırasında grubun yanında olduğu görüldü. Müdahalenin ardından Demirtaş ve Yüksekdağ, makam araçlarıyla alandan ayrıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, Ankara Garı önünde yaşanan terör saldırısının birinci yılı nedeniyle 10 Ekim'de başta gar çevresi olmak üzere il genelinde her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılmasının yasaklandığını, sadece sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulacak sembolik bir grup tarafından anma etkinliği yapılmasına izin verileceğini bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :