Ankara Garı önündeki terör saldırısı

Ankara Garı önündeki terör saldırısı

HDP:- "Barışçıl politikaların hayata geçirilmesi, Türkiye ve Ortadoğu halklarının bugünü ve geleceği açısından acil bir ihtiyaçtır. Barışın sağlanması, başta Ankara katliamında sonsuzluğa uğurladığımız barış şehitlerimiz olmak üzere, bu mücadelede yaşamın

ANKARA (AA) - HDP Merkez Yürütme Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "Barışçıl politikaların hayata geçirilmesi, Türkiye ve Ortadoğu halklarının bugünü ve geleceği açısından acil bir ihtiyaçtır. Barışın sağlanması, başta Ankara katliamında sonsuzluğa uğurladığımız barış şehitlerimiz olmak üzere, bu mücadelede yaşamını yitiren tüm canlarımıza karşı birincil sorumluluğumuz ve görevimizdir." değerlendirmesinde bulunuldu.

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nca (MYK), geçen yıl 10 Ekim'de Ankara Garı önünde gerçekleştirilen terör saldırısının yıl dönümü nedeniyle bir açıklama yapıldı.

Ankara'da, KESK, DİSK, TMMOB, TTB kurumlarının çağrısı ve onlarca kurum ve kuruluşun katılımı ile 10 Ekim 2015'te düzenlenen "Emek, Barış ve Demokrasi" mitinginde Cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırılarından birinin gerçekleştiği hatırlatılarak, DAEŞ'in bu saldırısı sonucunda, 102 kişinin yaşamını yitirdiği, 419 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Ortadoğu'da yürütülen mezhepçi siyasetin, içerde ve dışarıda savaşa ve şiddete dayalı politikaların eleştirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Barışçıl politikaların hayata geçirilmesi, Türkiye ve Ortadoğu halklarının bugünü ve geleceği açısından acil bir ihtiyaçtır. Barışın sağlanması başta Ankara katliamında 'Savaşa inat, barış hemen şimdi' şiarıyla bir araya gelen ve sonsuzluğa uğurladığımız barış şehitlerimiz olmak üzere, bu mücadelede yaşamını yitiren tüm canlarımıza karşı birincil sorumluluğumuz ve görevimizdir. Demokrasi güçleri olarak katliamın sorumlularından mutlaka hesap soracağız, yargılanmalarını sağlayacağız."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :