Ankara bölge karması Avrupa üçüncüsü

Ankara bölge karması Avrupa üçüncüsü

İrlanda'da gerçekleşen UEFA Regions Cup Finalleri'nde Ankara Bölge Karması Avrupa üçüncüsü olmayı başardı.

Amatör Milli Karma İrlanda'da Avrupa Üçüncüsü Oldu

26 Haziran-05 Temmuz tarihleri arasında İrlanda'da gerçekleşen UEFA Regions Cup Finalleri'nde Ankara Bölge Karması Avrupa üçüncüsü olmayı başardı.

Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay'ın kafile başkanlığında Konya'dan da üç oyuncumuzun yer aldığı amatör karma ilk maçında İrlanda'ya 2-0 yenilmesine rağmen daha sonra ki maçlarda Bosna Hersek'i 2-1 ve Çek Cumhuriyeti'ni de 4-2 yenerek amatör futbol tarihinde bir ilki gerçekleştirerek Avrupa üçüncüsü oldu. Ankara Bölge Karması 32 takımın katıldığı turnuvada tek sarı kart ile en centilmen ekip seçilerek başarısını taçlandırdı.

 

Ankara Bölge Karması, oynadığı Çek Cumhuriyeti karşılaşması sonunda düzenlenen törenle 3.lük plaketi ve bronz madalyalarını UEFA Gençler ve Amatör Futbol Komitesi Başkanı Jim Boyce'nin elinden aldı. Ayrıca Ankara Bölge Karması'ndan Salim Uzun attığı 4 golle final maçı öncesi gol krallığı listesinin başında yer aldı. UEFA Regions Cup Bölgeler Kupası final maçı 4 Temmuz 2015 Cumartesi günü İrlanda Cumhuriyeti ile Hırvatistan ekipleri arasında oynanacak.

Turnuvada Türkiye üçüncü olurken, 4.Almanya, 5.K.İrlanda, 6.Cek Cumhuriyeti, 7.Bosna Hersek ve 8.de Polanya temsilcileri oldular. Türkiye ekibini başta kafile başkanı Remzi Ay olmak üzere idari-teknik ekibi ve tüm sporcuları canı gönülden tebrik ederiz.