Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Temel Atma Töreni

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Temel Atma Töreni

Başbakan Erdoğan: (2) -"Biz güçlünün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu bir dünyaya inandık ve böyle bir dünyanın mücadelesini verdik. Bundan sonra da aynı şekilde hareket edecek aynı ilkeli tavrımızı sürüdüreceğiz. Biz büyük devlet refleksiyle hare

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, güçlünün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu bir dünyaya inanıp, böyle bir dünyanın mücadelesini verdiklerini belirterek, "Bundan sonra da aynı şekilde hareket edecek aynı ilkeli tavrımızı sürüdüreceğiz. Biz büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğiz. Umuyor ve inanıyorum ki hiç kimse de Türkiye'nin sabrını, soğukkanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp, test etmeye kalkışmaz. Zira böyle bir yanlış karşısında hukuktan aldığımız güçle gerekli karşılığı vermekten de çekinmeyiz" dedi.

Erdoğan, Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 2023'te dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olmak derken, ekonomide olduğu kadar eğitimde, sağlıkta, adalette, emniyette, temel hak ve özgürlüklerde büyük olmayı kastettiklerini ve reformları da bu anlayış doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirtti.

"Şu anda da bir demoktikleşme paketi üzerinde çalışıyoruz. Dün akşam çalışmamızı tamamladık, redaksiyon çalışmaları yapılıyor. Ay sonuna kadar geniş bir basın toplantısıyla bizzat şahsım bu paketi açıklayacağım" diyen Erdoğan, pakette halkın pek çok beklentisini giderecek başlıklar olduğunu bildirdi. Erdoğan, "Zira yola çıkarken de dediğimiz gibi her şey insan için dedik ve insanı devletin önüne çıkaran bir anlayışı benimsediğimizi AK Parti olarak, AK Parti iktidarı olarak ifade ettik" diye konuştu.

Tüm adımların bu çerçevede atıldığını dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu gördüğünüz dev tesisler hep iktidarımızın ürünleridir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bakın bunu görürsünüz, Danıştaya bakın bunu görürsünüz, bütün bu çevredeki şu anda özel sektöre ait yatırımlara bakın bunu görürsünüz. Niye? çünkü artık hepsi önünü görüyor. Önünü gördüğü için, istikrarı gördükleri için, güvenli bir Türkiye'yi gördükleri için biz de yatırımlarımızı yapıyoruz onlar da yatırımlarını yapıyor. Daha da bunun arkası gelecek. Sağlıklı, huzurlu, eğitimli nesiller yetiştirmek suretiyle Türkiye'nin geleceğini çok sağlam temeller üzerine inşaa ediyoruz."

-"İçerde olduğu kadar dışarda da barışı önemsiyoruz"

Bir ülkenin ilerlemesinin, kalkınmasının, kendi iç dinamikleri kadar dış şartlarla da yakından ilgili olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bugünün dünyasında kendi bölgesinden, komşularından, dünyadan kopuk bir ilerleme ve kalkınma sağlam, kaliteli, kalıcı bir büyüme olamaz. Türkiye olarak hem kendi huzur ve istikrarımız hem bölgemizin huzur ve istikrarı için içerde olduğu kadar dışarda da barışı önemsiyor, bunun için de samimi mücadele veriyoruz. İçerde sorunlarımızı çözmek için reformlar yaparken, komşu ülkelerle, bölge ülkeleriyle iyi ilişkiler tesis etmek, oralarda da barışı, huzuru, istikrarı çok samimi bir şekilde çözmek istiyoruz. Bunun da gayreti içindeyiz.

Her zaman ifade ettim, bugün burada bir kez daha vurgulamakta fayda görüyorum. Bizim Türkiye olarak hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok. Hiçbir ülkenin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok ancak artık içişleri boyutunu aşan, bölgeyi doğrudan ilgilendiren, özellikle de kardeş bildiğimiz halklara zulüm haline dönüşen girişimler karşısında çok net, çok ilkeli bir tavır sergiliyoruz. Hele hele içerde kendi halkını topluca katleden zalim rejimlerin, bununla yetinmeyip Türkiye'yi, Türkiye sınırlarını hedef almasına asla müsamaha göstermiyor buna da göz yummuyoruz."

-"İlkeli tavrımızı sürüdüreceğiz"

Türkiye'yi kaosa çekme yönündeki girişimleri son derece dikkatli ve hassas bir şekilde takip ettiklerini, soğukkanlı bir şekilde yapılması gerekenleri de yaptıklarını bildiren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye'ye yönelik fiili saldırılara cevap verdiğimiz gibi, Türkiye içinde uygulanmak istenen kaos ve kışkırtma planlarına da asla tahammülümüz olamaz, hoşgörümüz olamaz onların da cevabını veriyoruz, veririz. Biz her zaman itidalin, serinkanlılığın, sağduyunun yanında olduk. Biz her zaman ilkelerle hareket ettik, adaleti göz ettik, hakkı göz ettik. Biz güçlünün haklı olduğu değil haklının güçlü olduğu bir dünyaya inandık ve böyle bir dünyanın mücadelesini verdik. Bundan sonra da aynı şekilde hareket edecek aynı ilkeli tavrımızı sürüdüreceğiz. Biz büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğiz. Umuyor ve inanıyorum ki hiç kimse de Türkiye'nin sabrını, soğukkanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp, test etmeye kalkışmaz. Zira böyle bir yanlış karşısında, hukuktan aldığımız güçle gerekli karşılığı vermekten de çekinmeyiz."

-"Hangi düşüncede olursanız olun saygı duyarız"

Ankara'nın, Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olduğu kadar huzurun, kardeşliğin ve barışın da kenti olduğuna dikkati çeken Erdoğan, başkent Ankara'yı aynı zamanda sanayinin, ticaretin, sağlığın da cazibe merkezi haline getirme çalışmalarının devam edeceğini bildirdi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben her şeyden önce bu huzurun, barışın, refahın başkentinde, huzurumuzu kaçırmaya çalışanlara bir şey hatırlatmak istiyorum. Bakın yaptıklarınız sadece halkıma değil sadece esnafıma değil biliniz ki aynı zamanda kendinize yaptığınız bir saygısızlıktır. Hangi düşüncede olursanız olun saygı duyarız ancak saygı duymak karşı düşünceye de saygı duymayı gerektirir. Eğer siz, farklı düşüncede olanlara saygı duymazsanız saygı göremezsiniz. Eğer siz, hukukun dışına çıkmak suretiyle esnafımın, tüccarımın işyerlerini yakıp, yıkıp, oraları dökerseniz, burada da güvenlik güçlerimiz sizlere hukuk içinde gerekli cevabı vermek durumunda kalır."

Birliği, beraberliği, dirliği bozmaya kimsenin hakkı olmadığının altını çizen Erdoğan, "Bir olalım, beraber olalım, iri olalım, diri olalım, hep birlikte Türkiye olalım" dedi.

Temeli atılan sağlık kampüsünün hayırlı olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür eden Erdoğan, hayalin gerçek olduğunu, projeyi her aşamasında takip edeceğini kaydetti.

-"Hedefimiz 36 aydı, 30 ay başımız üstüne"

Başbakan Erdoğan, Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü'nün şantiye alanında sergilenen hastane ve örnek hastane odalarının maketinin bulunduğu bölümü inceledikten sonra temel atma törenine katıldı.

Konuşma yaptığı platform üzerinde, butona basarak kampüsün temeline ilk harcı koyan Erdoğan, kampüsün yapım süresiyle ilgili müteahhit firma yetkilisiyle de pazarlık yaptı.

Erdoğan, sözleşmeye göre 42 ay içerisinde kampüsün yapımının tamamlanacağını belirterek, "Fakat şimdi Türk'e bu yakışmaz. Dolayısıyla bunu şöyle öne çekmemiz lazım. Şimdi '36 ay' diyor, müteahhit firma. Bakanım da diyor ki 30 ayı geçmemeye çalışıyoruz. Biz de burada hakikaten 24 saat mesai esasına göre burada çalışılmalı aynı anda diğer bölümlerde çalışmalar baylaşacaktır. Zaten proje hazırdır. Proje üzerinde aynı anda diğer mahallerde de çalışmalara başlamak suretiyle bu işi sürdürmeliyiz. Azmin elinden bir şey kurtulmaz" dedi.

Bunun üzerine,firma yetkilisi de "Sizden alacağımız enerjiyle, söz veriyoruz, 24 saat nefesimizle çalışacağız. Hedefimiz 36 aydı, 30 ay başımız üstüne" dedi.

Erdoğan, firma yetkilisinin verdiği söz üzerine, "İnşallah bu 2016'nın Nisan'ı demektir. 2016'nın Nisan ayında bu büyük kampüsü, şehir hastanesini hep birlikte açacağız, hayırlı olsun" ifadesini kullandı.

Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Şahin ve Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, vatandaşlar tarafından açılan "Liderlerin lideri, yüzyılın adamı mücahit Recep Tayyip Erdoğan" yazılı pankart da dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında, "Dik dur eğilme", "Türkiye seninle gurur duyuyor" şeklinde sloganlar atıldı.

(Bitti)

Muhabir: Şenay Ünal
Yayınlayan: Eda Ay

Kaynak:Haber Kaynağı