Ankara Barosu 64. Genel Kurulu

Ankara Barosu 64. Genel Kurulu

Ankara Barosu Başkanı Canduran:- "Türkiye demokrasisinin geçtiği bu büyük sınavda, haberi alır almaz duraksamadan 'Darbeye hayır' diyerek demokrasiden yana tavrımızı ortaya koyduk çünkü darbelerin Türkiye’ye verdiği zararı en iyi biz hukukçular biliyoruz

ANKARA (AA) - Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, 15 Temmuz darbe girişimine karşı sergiledikleri tavrı anımsatarak "Darbelerin Türkiye’ye verdiği zararı en iyi biz hukukçular biliyoruz çünkü darbe, her şeyden önce hukuksuzluk demektir." dedi.

Ankara Barosunun 64. Genel Kurulu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu'nda başladı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan Canduran, görev yaptıkları süre içerisinde Türkiye Cumhuriyeti tarihinde daha önce hiç yaşanmamış olaylara tanıklık ettiklerini belirterek “Türkiye, süregiden bölücü terör yanında IŞİD terörü ile tanıştı. Terör, barış mitinglerine, siyasi parti gösterilerine, şehirlere, sokaklara, otobüs duraklarına ve hatta düğünlerimize kadar geldi. Türkiye, 40 yıldır verdiği terör mücadelesinin en zor günlerini yaşadı ve yaşamaktadır.” diye konuştu.

Ankara Barosunun insan haklarının üstünlüğü ilkesine bağlı, Anayasa'da belirlenen demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan, çoğulcu demokrasiden yana demokrat bir baro kimliğini her zaman muhafaza ettiğini ifade eden Canduran, şöyle konuştu:

"15 Temmuz darbe girişiminde yaşadıklarımız tüm Türkiye'ye bir kez daha cumhuriyetin ancak kurucu değerleri üzerinde yükselebileceğini açıkça göstermiştir. Cumhuriyetimizin emperyalist güçlere teslimiyeti kabul etmeyen Mustafa Kemal öncülüğünde milletimizin hep birlikte gerçekleştirdiği Türk devriminin eseri olarak kurulduğunu unutmayalım. Bugün Atatürk ve temsil ettiği değerler, demokrasimizin geleceği için anahtar niteliğindedir."

- "Demokrasiden yana tavrımızı ortaya koyduk"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine, Ankara Barosu olarak anında tepki gösterdiklerini aktaran Canduran, şunları söyledi:

"Türkiye demokrasisinin geçtiği bu büyük sınavda, haberi alır almaz duraksamadan 'Darbeye hayır' diyerek demokrasiden yana tavrımızı ortaya koyduk çünkü darbelerin Türkiye’ye verdiği zararı en iyi biz hukukçular biliyoruz çünkü darbe, her şeyden önce hukuksuzluk demektir. Çok değil sadece üç ay önce cumhuriyet tarihinin en kanlı saldırılarından birine tanıklık ettik. Maruz kaldığımız alçakça darbe girişiminin etkilerini halen birlikte yaşamaktayız. Ankara Barosu olarak cumhuriyetin anayasal kurumlarına karşı girişilecek her türlü kalkışmanın karşısında olduk."

- Başkanlık için 7 aday yarışacak

Ankara Barosunun 64. Genel Kurulu, yarın yapılacak seçimlerle sona erecek.

Genel Kurulda Demokratik Sol Avukatlar Grubu (DSAG) adına Hakan Canduran, Baroda Birlik Grubu adına Cem Şahin, Milliyetçi Avukatlar Grubu adına Fazıl Çağrı Kuş, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu adına Nuray Özdoğan, Savunma Hareketi adına Gökçe Bolat, Baroda Reform Hareketi adına Ali Selek ve Önce İlke Grubu adına Erol Aras, Ankara Barosu başkanlığı için yarışacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :