Angı’dan Memleket’e Ziyaret

Angı’dan Memleket’e Ziyaret

AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, gazetemize ziyaret ederek, ülke ve Konya gündemiyle alakalı açıklamalarda bulundu

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Başkan Yardımcısı Fatih Özboyacı ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Hümeyra Eldak ile birlikte Memleket Gazetesi’ni ziyaret etti.

Başkan Angı,  ve beraberindeki heyet, Memleket Gazetesi İmtiyaz Sahibi Adem Alemdar, Sorumlu Yazı İşleri Müdürü M. Mustafa Özdemir, Yazı İşleri Müdürü Ahmet Ünver ve Haber Müdürü M. Ali Elmacı ile görüştü. Ülke ve Konya gündemine dair konuların görüşüldüğü ziyarette Başkan Angı, önemli açıklamalarda bulundu.

MHP ÜLKE BEKASINI ÖNDE TUTUYOR

Başkan Angı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmayarak AK Parti’yi destekleyecekleri açıklamasının en doğru karar olduğunu vurguladı. Türkiye’de özellikle son 4 yılda oynan oyunların Bahçeli tarafından net şekilde görüldüğünü dile getiren Angı, “Türkiye’de Gezi olaylarıyla başlayan süreç 15 Temmuz’a kadar artarak devam etti. Bu süre içinde olan biten her oyunu Cumhurbaşkanımızla birlikte Devlet Bahçeli’de net bir şekilde gördü. Özellikle FETÖ terör örgütüyle mücadelede MHP her zaman hükümetin yanında yer aldı. Son olarak 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, MHP, hükümetin yanında durarak oyunların son bulmasında önemli bir karar vermiş oldu. Devlet Bahçeli, bu tutumuyla yine devletin bekası doğrultusunda karar almıştır” şeklinde konuştu.

img_9461.jpg

CUMHURBAŞKANIMIZ TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANS

Konuşmasının devamında Türkiye’nin her zaman mazlum coğrafyaların yanında yer aldığını hatırlatan Angı, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi bir liderin her ülkeye nasip olmadığını dile getirdi. Son yıllarda Ortadoğu’da meydana gelen olaylara dikkat çeken Angı, “Ortadoğu’daki başlayan ‘Arap Baharı’ süreci hiçbir ülkeye huzur ve bahar getirmedi. Mısır’ın Suriye’nin durumu önceki durumundan daha kötü durumda. Suudi Arabistan’da başlayan prenslerin tutuklanması da dış güçlerin eliyle yapılıyor. Son olarak Birleşik Arap Emirlikleri Bakanı’nın bizim ecdadımıza iftirada bulunması da ayrı bir garabettir. Bunların yanında İran’da başlayan gösteriler. Bunların hepsi dış güçler tarafından belirli planlar dahilinde yapılıyor. Eğer Türkiye’nin başında Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider olmasıydı, bugün çok farklı bir konumda olabilirdik. Bunun en iyi örneğini Ortadoğu’daki ateş çemberinden görebiliyoruz. Geçmiş yıllarda AK Parti heyeti ile Yemen’in başkenti Sana’da bazı incelemeler yapmak için gitmiştik. Oradaki Osmanlı Devleti’nin yaptığı yapılarla karşılaştık. Osmanlı Devleti’nin insanların hayatını kolaylaştırmak için yaptığı yatırımlardan halen bugün Yemenliler faydalanıyor. Böyle bir millet, asla sömürü ve çıkar amaçlı olarak oralarda bulunmaz. ” dedi.

MESLEK ODALARI VE STK’LAR DÜZENLENDİ

Ocak ayında başlayan Meslek ve Esnaf Odaları seçimleri hakkında konuşan Başkan Angı, meslek odalarının ve STK’ların önemine vurgu yaptı. AK Parti’nin iktidara geldiği günden bu yana meslek odalarına ve teşkilatlanmalarına önem verildiğini aktaran Angı, “Meslek odaları, kendi sektöründeki tüm meslekleri ve esnafları denetler. Pabucu dama atılacak esnafı belirler ve bu doğrultuda önlemlerini alır. Daha önce Sanayi Odası Başkanlığı ve çeşitli STK’larda görev aldığım için bu yerlerin önemini daha iyi biliyorum. AK Parti iktidara gelmeden önce, meslek odası başkanlığı artık bir meslek haline gelmişti. Meslek Odası başkanı yıllarca o koltukta oturur ve geçimini buradan sağlar, fakat esnafın durumundan bihaber duruma gelmişti. Milletvekili olduğum her iki dönemde de Meslek odaları ve STK’lar ile ilgili bazı düzenlemelerin gerektiği yönünde çalışmalar yaptım. Bu çalışmaların sonuç verdi ve artık belirli kriterler getirildi. Artık bu durumlar ortadan kalktı ve esnafın sorunlarıyla ilgilenmeyen meslek odası başkanları, artık başkanlık koltuklarında oturamıyorlar. Bunların yanında STK’lara da belirli bir düzenleme geldi. Meslek ve esnaf odası başkanları artık çalışıp üretmek zorundalar. Ülkemizin kalkınması ve gelişmesi için doğru olan da buydu ve bunu da AK Parti döneminde başardık” diye konuştu.

img_9469.jpg

SERBEST BÖLGE LİMANSIZLIKTAN OLMADI

Son zamanlarda gündemde olan Konya’da kurulması beklenen serbest bölge tartışmalarına açıklık getiren Hasan Angı, Serbest bölge kurulmasıyla ilgili ilk başvuru, 1996 yılında MÜSİAD Konya Şube Başkanı olduğum zamanlar benim öncülüğümde yapılmıştı. O zamanlar Konya’da liman bulunmadığı için kurulması ön görülmedi. Daha sonra birkaç kez siyasilerle birlikte zaman zaman gündeme getirildi.  Fakat yetkililer tarafından serbest bölgenin ciddi maliyetler gerektirdiğini ve bunun da Konya’da kurulması dahilinde 20 yıl içinde maliyetinin kurtaramayacağı hesaplandı. Daha sonra birkaç defa girişimlerde bulunuldu. TÜMOSAN bölgesinde kurulması için girişimler yaptık. Değer sanayicilerden girişimler düşük olduğu için bazı talepler havada kaldı. Burada özel sektör de yeterli cabayı göstermedi” dedi.

TÜRKİYE İÇİN HERKES ÇALIŞMALI

Türkiye’nin son zamanlarda büyük badireler atlatarak başarılı büyümesini ve gelişmesini sürdürdüğünü dile getiren Angı, her Türk vatandaşının Türkiye için daha çok çalışması gerektiğine vurgu yaptı. Türkiye’nin her zaman büyümeyi hedeflediğini hatırlatan Angı, “Ülkemizin, mazlumun yanında olmayı tercih eden ve haksızlıklara tahammül edemeyen bir yapısı vardır. Ayrıca tüm oyunlara rağmen istikrarlı yönetimine devam etmektedir. Bunun için her Türk vatandaşı, yaptığı iş ne olursa olsun en iyisini yapmak zorundadır” mesajını verdi.

Angı son olarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak, tüm gazetecileri çalışma hayatlarında başarılar diledi. Ziyaretten memnuniyetlerini ileten Adem Alemdar, siyasi çalışmalarında kolaylıklar diledi.  Servet R. Çolak – Memleket