Anelka kariyerine Hindistan'da devam edecek

Anelka kariyerine Hindistan'da devam edecek

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Fransız futbolcu Nicolas Anelka, Hindistan Süper Ligi ekiplerinden Mumbai City ile anlaştı

Bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Fransız futbolcu Nicolas Anelka, Hindistan Süper Ligi ekiplerinden Mumbai City ile anlaştı.

Hindistan Süper Ligi'nin resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, 35 yaşındaki Anelka'nın ekim ayında başlayacak yeni ligde futbolun gelişimine katkı sağlamak amacıyla Mumbai City'de forma giyeceği bildirildi.

Kariyeri boyunca Paris Saint-Germain, Real Madrid, Arsenal, Liverpool, Manchester City, Chelsea ve Juventus gibi büyük takımlarda görev yapan Anelka, 2005 yılında Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Son olarak Premier Lig'de West Bromwich Albion'da forma giydiği sırada bir lig maçında verdiği "Nazi selamı" gerekçesiyle 5 maç ihraç cezası alan Anelka, takımdan olaylı bir şekilde ayrılmıştı.

Hindistan'da futbolun daha fazla popülerleşmesi amacıyla yapılan yatırımın ardından bu sezon İtalyan Alessandro Del Piero, Fransız David Trezeguet ve Robert Pires, İspanyol Luis Garcia ve Joan Capdevila, İngiliz kaleci David James gibi emektar oyuncuların yanı sıra Brezilyalı teknik adam Zico da ülkede görev alacak.

Gelecek ay başlayacak ve üç ay sürecek Hindistan Süper Ligi'nde 8 takım mücadele edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı