Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç:

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç:

"Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine konulan yayın yasağı) Ayaküstü yapılan bu değerlendirmeler çeşitli spekülasyonlara sebep oluyor. Kastımızı aşıyoruz. Anlamlara farklı şeyler yüklüyorlar"

ANTALYA (AA) - Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "Ayaküstü yapılan bu değerlendirmeler çeşitli spekülasyonlara sebep oluyor. Kastımızı aşıyoruz. Anlamlara farklı şeyler yüklüyorlar" dedi.

Kılıç, Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvuru Konferansı'na verilen yemek arasında, gazetecilerin dört eski bakan hakkında kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu haberlerine mahkemece konulan yayın yasağı ile ilgili sorusunu yanıtladı.

Aralık ayı içinde bütün konularla ilgili genel bir değerlendirme yapacağını ifade eden Kılıç, "Ayaküstü yapılan bu değerlendirmeler çeşitli spekülasyonlara sebep oluyor. Kastımızı aşıyoruz. Anlamlara farklı şeyler yüklüyorlar. Dolayısıyla bu önemli konularda açıklama yapmayı şimdilik uygun görmüyorum" diye konuştu.

Kılıç, yurt dışından direkt Antalya'ya geldiğini dile getirerek, "Gerçekten bu konuda duyarlı hareket etmeye çalışıyorum. Önümüzdeki günlerde gazetecilerle iyi bir sohbet toplantısı yapacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı