"Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konferansı

"Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konferansı

TBB Başkanı Feyzioğlu:- "17 Nisan'ın zafer olması için 'evet' verenin de 'hayır' verenin de bu milletin ferdi olduğunu unutturmamamız lazım"

ISPARTA (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin, "17 Nisan'ın zafer olması için 'evet' verenin de 'hayır' verenin de bu milletin ferdi olduğunu unutturmamamız lazım." dedi.

Feyzioğlu, Atatürkçü Düşünce Derneği Isparta Şubesince Belediye Kültür Sineması'nda düzenlenen "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konferansında, anayasa değişikliğini halka anlatmanın görevleri olduğunu söyledi.

Kendisi "Siyaset yapıyorsun" diye eleştirenlerin bulunduğunu ifade eden Feyzioğlu, bunun doğru olmadığını savundu.

Anayasa değişikliği referandumu sürecinin bir Kuvayımilliye ruhu gerektirdiğini belirten Feyzioğlu, "Bu siyasi partileri aşmış bir mesele. O yüzden her siyasi partiden insan toplanmış, bir araya gelmiş ve bir büyük mücadeleyi sırtlamış gidiyor." diye konuştu.

Referandumda "hayır" sonucu çıkacağına inandığını dile getiren Feyzioğlu, "Bunu görmek kendi başına yetmiyor. Bakın sükunetle konuşuyorum. 'Hayır' çıkacağını görüyorum. Anadolu'dan geliyoruz. 17 Nisan'ın zafer olması için 'evet' verenin de 'hayır' verenin de bu milletin ferdi olduğunu unutturmamamız lazım." ifadelerini kullandı.

Konferansa, MHP'den ihraç edilen Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile eski CHP Milletvekili Süheyl Batum da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :