Anavatan Partisi, Cumhur İttifakı'nı ve Erdoğan'ı destekleyecek

Anavatan Partisi, Cumhur İttifakı'nı ve Erdoğan'ı destekleyecek

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi: Anavatan Partisi olarak tüm eski bakan, milletvekillerimiz ve il başkanlarımızla ortak istişareye gittik. Yüzde 100 mutabakat diyemem ama yüzde 95 oranında, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki..

Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi, 24 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldıklarını bildirdi.

Çelebi,  yaptığı açıklamada, Anavatan Partisinin önceliğinin devletin bekası, milletin geleceği olduğunu belirterek, bu doğrultuda cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de kimi destekleyecekleri konusunda parti kurullarında gerekli değerlendirmeleri yaptıklarını ifade etti.

Yaptıkları görüşmeler sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dışındakilerde devleti yönetecek bir yeterliliğin bulunmadığını gördüklerini dile getiren Çelebi, "Anavatan Partisi yine devlet aklını önceleyerek bir karar aldı." diye konuştu.

Çelebi, Türkiye'nin çok ciddi bir süreçten geçtiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin de içinde yer aldığı coğrafya ateş çemberinde. Özellikle ABD'nin kural tanımaz şekilde Kudüs'e büyükelçiliğini taşımasının ardından bölgemiz tekrar sıkıntılı bir sürece itildi. Bunların yanı sıra Sayın Cumhurbaşkanımız üzerinden ciddi anlamda da Türkiye'ye ekonomik ve siyasal bir saldırı var. Türkiye şu an ciddi bir beka sorunu ile karşı karşıya. Böyle bir sorun varken, Anavatan Partisi, 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ülke ne hale düşerse düşsün' diye bir düşüncenin içinde olamaz."

Muhalefetteki cumhurbaşkanı adaylarını dinlediklerinde akıl tutulması yaşadıklarını aktaran Çelebi, "Hiç kimse çözümü konuşmuyor. Hiç kimse Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sonra ne yaparız diye konuşmuyor. Sadece diyorlar ki 'Recep Tayyip Erdoğan gitsin.' Peki o giderse devletin bekası ne olacak? Yaşadığımız süreçten ülkeyi nasıl kurtaracağız?" şeklinde konuştu.

İbrahim Çelebi, çok yetersiz bir muhalefet yapısıyla seçimlere gidildiğine işaret etti.

Çelebi, şunları kaydetti:

"Anavatan Partisi olarak tüm eski bakan, milletvekillerimiz ve il başkanlarımızla ortak istişareye gittik. Yüzde 100 mutabakat diyemem ama yüzde 95 oranında, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki Cumhur İttifakı ile ülkemizi, bu yaşadığı sıkıntılı süreçten kurtarmamız, buna destek olmamız gerektiği yönünde bir eğilim çıktı. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımız ile AK Parti yetkilileriyle hiç görüşmeden tavrımızı ortaya koyduk; tanıtım videolarıyla, basınla ve geçtiğimiz demeçlerle tavrımızı açıkladık."

Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyarette bulunduklarını belirten Çelebi, "Bu ziyaretimizde, desteğimizi kendisine de iletme fırsatımız oldu. Görüşmemizde, yaşanılan süreci ve seçim dönemini çok yapıcı bir şekilde değerlendirdik. İnşallah ilk turda ben bu işin biteceğine inanıyorum. Türkiye'nin önünden seçim stresini ortadan kaldıracağız. Bu seçimden sonra da hep birlikte Türkiyemiz üzerine oynanan oyunların hepsini bozacağız. Cumhur İttifakı'nın yanındayız, Sayın Cumhurbaşkanımızın yanındayız." dedi.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :