Anatomi uzmanları, kongrede bir araya geldi

Anatomi uzmanları, kongrede bir araya geldi

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği'nin katkılarıyla düzenlenen 24. Uluslararası Morfolojik Bilimler Kongresi'ne, anatomi alanında bilimsel çalışmalar yapan çok sayıda uzman katılıyor

Uluslararası Morfoloji Birliği'nce düzenlenen 24. Uluslararası Morfolojik Bilimler Kongresi, anatomi alanında bilimsel çalışmalar yapan çok sayıda uzmanı bir araya getirdi.

Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği'nin katkılarıyla Türkiye'de ilk kez gerçekleşen kongrenin açılışı İstanbul Üniversitesi Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda yapıldı. İki yılda bir düzenlenen kongrede, temel bilimler, anatomi, histoloji, mikro anatomi gibi konular ele alınıyor.

Yurt dışından katılan 60 uzmanın bilimsel çalışmalarına ilişkin sunumlar yapacağı kongrede, 400 yabancı konuk ile Türkiye'den 150 uzman bulunuyor. TÜBİTAK tarafından da desteklenen kongre 6 Eylül'de sona erecek.  

Kongreye ilişkin bilgi veren Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Hamdi Çelik, 5 yıllık uğraşlarının sonunda Türkiye'de gerçekleşmesini sağladıkları kongreyi, uzmanlara ulaşma imkanı bulamayan genç bilim adamları için bir eğitim alanı olarak düşündüklerini söyledi.

Kongrenin, 2019'da İstanbul'da düzenlenecek Dünya Anatomi Birliği Kongresi'nin de hazırlığı olacağını belirten Çelik, "Bilimin temeli olan temel bilimler maalesef göz ardı ediliyor. Temel bilimlerin ilerlemediği ülkede bilimin ilerlemesi söz konusu değil. Temel bilimlerin en büyük ihtiyacı olan projelere desteği ifade etmek açısından kongreler önemli" dedi.

Prof. Dr. Çelik, kongrede sinir bilimleri, anatomiyi içeren konular, teknolojinin bilime yansıdığı biyomekanik ile insan vücuduyla ilgili her alanda sunumlar yapılacağını anlattı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı