Anaokulu Öğrencilerine  ‘Akılcı İlaç’ Eğitimi

Anaokulu Öğrencilerine ‘Akılcı İlaç’ Eğitimi

İlaçların doğru kullanılması ve bilinçsiz ilaç tüketiminin önüne geçilmesi amacıyla anaokulu öğrencilerine yönelik eğitim organizasyonları planlayan Konya İl Sağlık Müdürlüğü ilk programını Karatay Belediyesi Erenler Anaokulu’nda gerçekleştirdi.

 Çok sayıda öğrencinin büyük bir merakla takip ettiği programa, Karatay Kaymakamı A.Selim Parlar, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Büyükmanav, hizmet başkanları, okul idarecileri ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.

anaokulu-ogrencilerine--(2).jpg

DUMAN’DAN TAVSİYE

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’nda görevli Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Çiğdem Savaş Duman tarafından yapılan sunum ile başlayan programda, minik öğrencilerin öğrenme özellikleri dikkate alınarak onların dikkatini çekecek ve akıllarında kalacak şekilde kısa tiyatro gösterileri yapıldı. Anaokulu öğretmenlerinin oynadığı drama sahnelerinde ilaçların nasıl kullanılması gerektiği ve hastalıklardan korunmak için neler yapılması gerektiği çocuklara gösterildi.

anaokulu-ogrencilerine--(1).jpg

KOÇ: İLAÇ KULLANMADA BİLİNÇLENMELİYİZ

Minik çocukların akılcı ilaç kullanımı konusunda eğitilmelerinin gelecek açısından son derece önemli olduğunu söyleyen İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, “Yapılan tüm çalışmalara rağmen halen eş, dost ve akraba tavsiyesi ile ilaç tüketen vatandaşlarımızın olduğunu görüyoruz. Eğitim programlarımıza hem büyüklerimizi hem de miniklerimizi dahil ederek vatandaşlarımızı bilinçlendirme hedefindeyiz. Bu nedenle Sağlık Müdürlüğü olarak küçük yaşlardaki miniklerimize onların anlayacağı materyalleri kullanarak ‘Akılcı İlaç’ kullanımı konusunda daha şimdiden farkındalık oluşturmak istiyoruz” dedi.

anaokulu-ogrencilerine--(3).jpg

“ÇOCUKLARIMIZA OLUMLU SAĞLIK DAVRANIŞLARINI ÖĞRETMEK”

Bilinçsiz ilaç tüketiminin sadece insan sağlığına değil ülke ekonomisine de büyük zararlar verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Koç, yanlış, gereksiz, etkisiz ve yüksek maliyetli ilaç kullanımının ilerleyen zamanlarda büyük boyutlu sorunlara neden olduğunu belirtti. Prof. Dr. Koç, “Bu projemizdeki ana hedefimiz, çocuklarımıza olumlu sağlık davranışlarını öğreterek, geleceğimiz olan miniklerimizin sağlık okur-yazarlık oranını iyileştirebilmektir” dedi.

Programın sonunda protokol üyeleri çocukların sınıflarını tek tek gezerek onlara boya kalemleri hediye edip meyve ikramında bulundular.  

anaokulu-ogrencilerine--(5).jpg