Anaokulu öğrencilerinden Deniz Canlıları Müzesi'ni ziyaret

Anaokulu öğrencilerinden Deniz Canlıları Müzesi'ni ziyaret

Gürpınar Yeşilkent anaokulu öğrencileri, Beylikdüzü'nde mumyalanmış binlerce deniz canlısının bulunduğu Deniz Canlıları Müzesi'ni ziyaret etti

İSTANBUL (AA) - Gürpınar Yeşilkent anaokulu öğrencileri, Beylikdüzü'nde mumyalanmış binlerce deniz canlısının bulunduğu Deniz Canlıları Müzesi'ni ziyaret etti.

Türkiye'deki ilk deniz canlıları müzesinin kurucusu Kenan Balcı, çoğunluğunu Türkiye karasularında yakalanan deniz canlılarının oluşturduğu Balıkçı Kenan Yaşam Vadisi Tesisleri'nin her gün İstanbul’un çeşitli semtlerindeki ilk ve orta dereceli okulların yanı sıra Gürpınar Yeşikent anaokulu öğrencilerinin de deniz canlılarını tanımak için müzeyi ziyaret ettiklerini ve ziyaretten dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ndeki balık türlerinin her geçen gün daha da arttığını belirten Balcı, şunları kaydetti:

"Özellikle öğrenme çağındaki çocuklarımız, şimdilerde ancak kitap, ansiklopedi ve belgesellerde görebilme imkanı buldukları balık türlerini müzemizde yakından, dokunarak inceleyebiliyorlar. Müzemizin yanı sıra bir de mini hayvanat bahçesi oluşturduk. Burada da çocuklarımız, çoğunluğu kümes hayvanlarından oluşan hayvanları sevmeye gelebilirler. 15 binden fazla deniz canlısı türünü büyük bir uğraşla mumyalayıp kalıcı bir eser haline getirdik. Gelip gören herkesin hayret ettiği müzemizi her öğrenci mutlaka ziyaret etmeli. Müzemize giriş ücretsizdir. Kapımız herkese sonuna kadar açıktır."

- "Müzede 30 yılın emeği var"

Türkiye Deniz Canlıları Balıkçı Kenan Müzesi’nin dünya genelinde bir ilk olduğuna dikkati çeken Balcı, “Otuz yıldan buyana büyük bir uğraş verdik. Müzede bulunan türler arasında kimi deniz canlısının yakalanma tarihi 20 yıl öncesine dayanırken, kimisi ise henüz geçtiğimiz yıl yakalanan türler. Örneğin müzede sergilemekte olduğumuz bazı türleri denizlerimizde son 5 yıldır görmek mümkün olmuyor. Bir çok nesli tükenen deniz canlısı var. Bunun bir nedeni de denizlerimizdeki kirlilik ve iklimsel değişiklikler" ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :