Anamas Dağının zirvesi beyaza büründü

Anamas Dağının zirvesi beyaza büründü

Konya’nın Beyşehir ilçesindeki Anamas Dağının zirvesi beyaz örtüyle kaplandı.

Beyşehir’in sembolü 2 bin 998 rakıma sahip Anamas Dağının zirvesi kar yağışının ardından beyaza büründü. Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölünün de en önemli su kaynağı durumundaki Anamas Dağı zirvesinin Kasım ayının son gününde aldığı kar yağışı ilçede sevinçle karşılandı.

Beyşehir Birliği Göl Doğa ve Çevre Koruma Derneği Başkanı Sami Tan, Beyşehir'in sembolü olan Anamas Dağının zirvesine düşen karın bölgede yine kartpostallık görüntüler sunduğunu belirterek, "Dağın zirvesi bulutların arasından zaman zaman ilçe merkezinden de izlenebilen haliyle özellikle fotoğraf tutkunlarına çok güzel malzeme çıkarıyor. İnşallah bu yıl kış mevsiminde kar yönünden bölgemiz bereketli bir dönemi yaşar. Bunu diliyor umuyoruz. Özellikle Anamas Dağına yağan bol kar bahar aylarında Konya Ovasına bereket veren Beyşehir Gölünde su seviyesinin yüksek olmasına önemli katkı sağlıyor. O yüzden, Kasım ayında gelen kar yağışı bir doğa sever olarak bizi çok mutlu etti” dedi.

Tan, kar yağışının sadece Anamas Dağı ile sınırlı kalmadığını, Toroslar’ın uzantısı olan diğer dağlarda da Beyşehir’den beyaz örtüyü görebilmenin mümkün olduğunu sözlerine ekledi.