Anadolu'nun zirvesi 25. Kış Olimpiyatları'na talip

Anadolu'nun zirvesi 25. Kış Olimpiyatları'na talip

- Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden Erzurum, Erzincan ve Kars, başlatılan kampanya ile 2026 yılında yapılacak 25. Kış Olimpiyatları'nda ev sahipliğini hedefliyor- Erzurum Valisi Azizoğlu:"EYOF'u Erzurum'da yaptık. Çok başarılı bir organizasyo


ERZURUM (AA) - ZEHRA MELEK ÇAT - Türkiye'nin önemli kış sporları merkezlerinden Erzurum, Erzincan ve Kars, 2026 yılında düzenlenecek 25. Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapmak istiyor.

Palandöken, Konaklı ve Kandilli kayak merkezlerinin yanı sıra atlama kuleleri ile buz sporları salonları gibi önemli tesislerin bulunduğu Erzurum, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları (Universiade) ile 13. Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'ne (EYOF 2017) ev sahipliği yapmıştı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, halk oylaması çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Erzurum'da, 2026 Kış Olimpiyatları'nın Erzurum, Erzincan ve Sarıkamış'ta gerçekleştirilmesi için çalışma yapacaklarını belirtmişti.

AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, bu organizasyonlardan elde edilen deneyim ve sağlanan başarı üzerine, 25. Kış Olimpiyatları için bir kampanya başlattı. Ilıcalı, Universiade 2011 ile EYOF 2017'de Erzurum'un uluslararası kış organizasyonlarında kendini ispatladığını vurgulayarak, Erzurum'un, Erzincan ve Sarıkamış ile 2026 Kış Olimpiyat Oyunları'na aday olması için çalışacağını söyledi.


- "Erzurum kendisini bu konuda ispat etti"


Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2026 Kış Olimpiyatları'nın Türkiye'de yapılmasına karar verildikten sonra Erzurum merkezli olmak üzere Erzincan ve Kars'ta düzenlenmesine talip olduklarını dile getirdi.

Erzurum'un 2011'de Universiade döneminde olimpik altyapıya kavuştuğunun altını çizen Azizoğlu, "EYOF'u Erzurum'da yaptık. Çok başarılı bir organizasyon oldu ve 34 ülkeden sporcular katıldı. Erzurum, büyük çaplı organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek hem bilgi birikimine hem de altyapıya hazır olduğunu ispat etti." dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığının 2026 Kış Olimpiyatları'nın Türkiye'de yapılması için niyet mektubunu 2019'da vereceğini hatırlatan Azizoğlu, o yıla kadar Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ve AK Parti Erzurum Milletvekili Ilıcalı'nın da desteğiyle bu heyecanı yaşayacaklarını aktardı.

Azizoğlu, Erzurum'daki sivil toplum kuruluşları, kamu kurumları ve spora gönül verenlerin 2026 Kış Olimpiyatları'nın Erzurum, Erzincan ve Kars'ta yapılması için çalışmalara başladığını da anlatarak, konuşmasını söyle tamamladı:

"Mevcut tesisler gözden geçirilecek. Eksikliklerimizin 2026'ya kadar tamamlanacağına inanıyorum. İki tane çok büyük olimpiyata ev sahipliği yapmış ve başarıyla çıkmış bu şehir, 2026'yı da en güzel şekilde tamamlar ve ülkemize güzel bir olimpiyata daha ev sahipliği yapmış olmanın gururunu yaşatır. Kış Olimpiyatları 25. kez olacak. Bizim plakamız da 25. 2026 yılında gerçekleştirilecek 25. Kış Olimpiyatları'nın, plakası 25 olan Erzurum merkezli olmak üzere Erzincan ve Kars'ta yapılmasını istiyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :