Anadolu Yayıncılar Derneğinden AA'ya ödül

Anadolu Yayıncılar Derneğinden AA'ya ödül

Anadolu Yayıncılar Derneğince düzenlenen 2. Anadolu Medyası Ödülleri'ni kazananlar açıklandı- "Yılın Haber Ajansı" ödülüne Anadolu Ajansı layık görüldü- CNN Türk Ankara Temsilcisi Fırat "Yılın Gazetecisi 15 Temmuz Erol Olçok Özel Ödülü", TRT "Yılın Televi

ANKARA (AA) - Anadolu Yayıncılar Derneğince Anadolu Ajansı (AA), "Yılın Haber Ajansı" ödülüne değer görüldü.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından düzenlenen 2. Anadolu Medyası Ödülleri'ni kazananlar açıklandı.

Dernek Başkanı Sinan Burhan, düzenlediği basın toplantısında, Anadolu medyası olarak 2. Anadolu Medyası Ödülleri'ni kazananların belirlendiğini ve 6 Aralık 2016'da sahiplerine takdim edileceğini belirti.

Yerel gazete, televizyon ve radyoların sorunlarını çözmek için kurulmuş bir dernek olduklarını ifade eden Burhan, aynı zamanda ülkeyi ilgilendiren sosyal olgu ve olaylarla da yakından ilgilendiklerini söyledi.

Derneklerinin her zaman milli iradenin yanında yer aldığını dile getiren Burhan, 15 Temmuz'daki darbe girişiminde üyeleri bulunan gazete, televizyon ve radyolarda yaptıkları yayınlarla darbecilere karşı mücadele verdiklerini anlattı.

- "Doğu'da teröristler televizyonlara baskı yapıyor"

Burhan, "Hükümetimizin FETÖ'ye karşı yapmış olduğu operasyonları dernek olarak destekliyoruz. 17-25 Aralık'tan itibaren FETÖ'ye destek olan kurum kuruluşlar varsa bizim içimizde barınamaz, zaten biz tavrımızı o tarihlerde koyduk." dedi.

Doğu ve Güneydoğu'daki terör saldırılarını kınayan Burhan, bu bölgelerdeki gazete ve televizyonlara baskılar yapıldığını, bunu da kınadıklarını dile getirerek, hükümeti önlem almaya çağırdı.

- 2. Anadolu Medyası Ödülleri

2. Anadolu Medyası Ödülleri'ni kazananları açıklayan Burhan, "Yılın Televizyonu" seçilen TRT 'ye bu ödülü vermelerinin nedenini, "15 Temmuz gecesi darbeciler tarafından işgale uğramış bir televizyon, daha sonra halkımız vasıtasıyla işgalcilerin elinden kurtulmuş milli kuruluşumuz." sözleriyle açıkladı.

Burhan, "Yılın Haber Kanalı" NTV'nin de darbe girişimi gecesi başarılı bir yayına imza atması sebebiyle bu ödüle layık görüldüğü belirtildi.

- "Yılın Haber Ajansı" AA seçildi

"Yılın Haber Ajansı" ödülüne layık görülen AA ile ilgili Burhan, "Yurt içinde, yurt dışında geniş bir örgütlenmesi olan milli, yerli bir kuruluşumuz, güvenilir habercilikte öncü olan bir kuruluşumuz. Dolayısıyla da AA'ya 'Yılın Haber Ajansı' ödülünü verdik." ifadelerini kullandı.

Burhan'ın verdiği bilgiye göre, "İnternet Haber" sitesi "Yılın Haber Sitesi", Yavuz Bingöl ve Zerrin Özer "Yılın Ses Sanatçısı", Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak "Yılın Genel Yayın Yönetmeni", Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş "Yılın Genel Yayın Yönetmeni", TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren "Yılın Medya Yöneticisi" ödülünü almaya hak kazandı.

- "Yılın Gazetecisi" ödülü Hande Fırat'a

CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile canlı yayında bağlantı kurması ve Erdoğan'ın vatandaşlara sokağa çıkması çağrısına öncülük etmesi dolayısıyla "Yılın Gazetecisi 15 Temmuz Erol Olçok Özel Ödülü"ne layık görüldü.

A Haber televizyonunundan Can Okanar "Yılın Moderatörü", TRT'deki "Sevda Kuşun Kanadında" dizisi "Yılın Dizisi", Canan Barlas ile Gündem "Yılın Tartışma Programı", TRT'deki Ömür Dediğin "Yılın Belgesel Programı", NTV'deki Rıdvan Dilmen, Güntekin Onay ile Yüzde Yüz Futbol "Yılın Spor Programı", Kanal 7'den Semanur Sönmez Yaman ile NTV'den Oğuz Haksever "Yılın Haber Spikeri", TV8'deki O Ses Türkiye "Yılın Yarışma Programı" ödülüne değer görüldü.

ATV'deki Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisi oyuncusu Oktay Kaynarca ve TRT'deki Diriliş dizisi oyuncusu Esra Bilgiç "Yılın Dizi Oyuncusu", ATV'den İbrahim Sadri "Yılın Hafta Sonları Sabah Programı", Yeni Akit gazetesi "Hasan Karakaya Özel Ödülü", Ali Adakoğlu "Yılın Gazete Yöneticisi" ödülü alacak.

- "Yılın Köşe Yazarı" Selvi, Acet ve Çevikcan

Hürriyet gazetesinden Abdülkadir Selvi, Yenişafak gazetesinden Mehmet Acet ve Milliyet gazetesinden Serpil Çevikcan "Yılın Köşe Yazarı", A Haber'den Murat Akgün ve Milli Gazete'den Mustafa Yılmaz "Yılın Ankara Temsilcisi", Sabah gazetesinden Ferhat Ünlü haber araştırma dalında "Yılın Haber Muhabiri" ödülü almaya hak kazandı.

"Yılın STK'sı" ödülüne Türk Kızılayı, "Yılın Yerel Gazetesi" ödülüne Yeni Konya Gazetesi layık görüldü.

"Ömer Halisdemir 15 Temmuz Milli İrade" ödülleri de Kayseri TV1 televizyonundan Doğan Havur'a, Ordu Altaş TV'den Doğan Deniz'e, Bursa Kanal16'dan Hasan Özdemir'e, Kahramanmaraş Aksu TV'den Cüneyt Beyit'e verilecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :