Anadolu Sağlık Sen Başkanı Taşkın: Yüksek enflasyon sağlık çalışanlarını daha çok yıpratıyor

Anadolu Sağlık Sen Başkanı Taşkın: Yüksek enflasyon sağlık çalışanlarını daha çok yıpratıyor

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarının dar ve sabit gelirli vatandaşı bunalttığına dikkat çekerken, yüksek enflasyonun sağlık çalışanlarını vurduğunu söyledi.

TÜİK’in açıkladığı verilere göre ekim ayında tüketici enflasyonunun %19.89 olduğunu, ancak çarşıda pazarda enflasyon rakamının farklı olduğunu söyleyen Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Türkiye’de enflasyon tespiti yapan çeşitli kuruluşların açıkladığı enflasyonun daha yüksek olduğunu ve yükselişin devam etmesinin dar ve sabit gelirli vatandaşları; kamu çalışanlarını, asgari ücretlileri ve memur emeklilerini vurduğunu söylerken, özellikle sağlık teşkilatlarında özverili bir şekilde çalışanların yıprandığına dikkat çekti.

Pandemi gibi küresel sağlık tehdidi dışında da sağlık çalışanlarının yıprandığına vurgu yapan Taşkın, özellikle pandemi döneminde sağlık çalışanlarının iş yükü ve stresi artarken, bunu ekonomik sıkıntıların daha belirgin olarak tetiklediğine dikkat çekerek, uzun mesai saatleri, ağırlaşan çalışma koşulları, hasta sayısı, toplumun beklentileri gibi çalışanları yoran ve baskı altına alan unsurların anksiyete, depresyon, travma sonrası stres bozukluğu, tükenmişlik sendromu gibi belirtilerin ortaya çıkarak sağlığın bozulmasına neden olduğunu, bunu, pandemilerin psikososyal yönü ve etkilerini inceleyen bilimsel çalışmaların ortaya çıkardığını ve bu durumdan da en çok hemşirelerin etkilendiğini söyledi.

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, bu nedenle yüksek enflasyonun, sağlık çalışanlarının cebinden götürdüğü her kuruşun hem ekonomik buhrana hem de moral ve motivasyonun bozulmasına neden olduğunu, TÜİK’in açıkladığı ekim ayı enflasyon rakamında da gıdadaki artışın %27,41 oranında artış gösterdiğinin görüldüğünü söyledi. Geçim sıkıntısı çeken sağlık çalışanlarının işe uyumu ve veriminin olumsuz etkilendiğine dikkat çeken TAŞKIN, “Sağlık çalışanlarının ekonomik sıkıntı içinde olduklarını defalarca açıkladık. Nöbet ücretlerinin günün şartlarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini söyledik. Döner Sermaye ek ödemelerinin adil ve tüm çalışanları memnun edecek şekilde dağıtımının yapılmasını ve maaşa bağlanmasını, böylece sağlık çalışanlarının ekonomik olarak rahatlatılması gerektiğinin altını çizdik. Ayrıca vergi oranının %15’de sabitlenerek ciddi bir rahatlama ve adil bir vergilendirme olacağını defalarca açıkladık. Yüksek enflasyon karşısında eriyen maaşların telafi edilmesi için 1.000 lira seyyanen zam ve emeklilerde olduğu gibi 1.500 lira da bayram ikramiyesi verilmesi gerektiğini belirtmek istiyorum.” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.