Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan:

Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan:

"Türkiye'de temsil edilmeyen çok büyük bir kitle var. O sessiz çoğunluğun sesi olmayı düşünüyoruz"-"Vaatler hep para üzerine. Nedense toplumun etik değerleri, kültürel, sosyo-ekonomik yapısına ilişkin somut öneriler yok"

BARTIN (AA) - Anadolu Partisi Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, Türkiye'de temsil edilmeyen çok büyük bir kitle olduğunu savunarak, "O sessiz çoğunluğun sesi olmayı düşünüyoruz" dedi.

Tarhan, partisinin Bartın İl Başkanlığı binasının açılışında yaptığı konuşmada, 4 aylık bir geçmişe sahip olmalarına rağmen tüm seçim bölgelerinde 550 milletvekili adayıyla sahada bulunduklarını söyledi. 

Anadolu'ya yeni bir nefes vermek ve geleceği inşa etmek için yola çıktıklarını belirten Tarhan, hazırladıkları seçim bildirgesiyle çok iddialı olduklarını ifade etti. 

Tarhan, özellikle kadınlara yönelik önerilerinin bulunduğunu dile getirerek, "Çalışan kadına 2 çocuğa kadar kreş, devlet yardımı, emeklilik hakkı, gençlere 5 GB'a kadar internet hizmeti gibi projelerimiz var. Köy enstitülerinden ilham alarak geliştirdiğimiz Anadolu eğitim enstitüleri ile nitelikli öğretmen yetiştirmek için ciddi çalışmalarımız var. Kadınlarımıza, kızlarımıza dokunan yanacak diyoruz. Çünkü son 13 yılda kadına yönelik şiddet yüzde bin 500 civarında artmış. O yüzden buna ilişkin özel önlemler alınması gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. 

Başkanlık sistemine karşı olduklarını belirterek, ülkenin 3 kuvveti elinde bulunduran tek parti ve tek adam tarafından yönetildiğini iddia eden Tarhan, bunun derinleşmesine ve tescil edilmesine izin vermeyeceklerini kaydetti.  

-"Muhalefet partileriyle ilgilenmiyoruz"

Açılış töreninin ardından bir çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Tarhan, burada gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Tarhan, "CHP'nin seçim bildirgesi hakkında ne düşünüyorsunuz" sorusu üzerine, "Şu anda bizim hedefimizde iktidar var. Muhalefet partileri ile ilgilenmiyoruz. Vaatler hep para üzerine. Nedense toplumun etik değerleri, kültürel, sosyo-ekonomik yapısına ilişkin somut öneriler yok. Yolsuzlukla mücadele bizim kadar iddialı bir parti görmedim şimdiye kadar" değerlendirmesinde bulundu. 

Türkiye’de temsil edilmeyen çok büyük bir kitle olduğunu öne süren Tarhan, "O sessiz çoğunluğun sesi olmayı düşünüyoruz. Biz doğudan batıya, kuzeyden güneye yeni bir Türkiye partisi yaratmak gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü ortada büyük bir haksızlık var. CHP Trakya ve Ege’nin, MHP Akdeniz’in, HDP sadece Güneydoğu’nun partisi olarak görülüyor. Türkiye partisi olarak bilinen sadece AKP'nin olması ülkeye büyük haksızlık. Bunun için yeni bir Türkiye partisine ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. O yüzden her yerde örgütlenmeye çalıştık ve başardık. Bu yüzden iddialıyız. Anadolu ve Cumhuriyet kardeşliğinin yeniden inşa edilmesi gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu. 

Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan:

Anadolu Partisi Genel Başkanı Tarhan:

Kaynak:Haber Kaynağı