Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Açılış Programı Yapıldı

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Açılış Programı Yapıldı

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi kapsamında 21 şehirden gelen 92 panelist öğrencinin katılımıyla "Hikâyemizin Yarım Asırlık Yerli Sesi: Mustafa Kutlu" panelinin açılışı gerçekleştirildi.

Selçuklu Belediyesi'nin ev sahipliğinde 26-28 Nisan tarihleri arsında Konya'da düzenlenen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi ...

Üç gün sürecek olan programın açılış merasimine; Konya protokolünün yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker, çok sayıda eğitimci ve öğrenci katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, projenin öğrenciler üzerindeki önemine dikkat çekerek programın herkes için faydalı olmasını temenni etti.

Eski Tarım Bakanı ve Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Yürütme Kurulu Başkanı Sami Güçlü; “Ortaöğretim ve lise dahil konuya eleştirisel baktığımızda bir ümitsizlik kaplıyor bizi. Yani geleceğimizle ilgili konuda çok ümitli olamıyoruz. Çünkü gördüğümüz tablo idealizmden uzaklaşmış, tamamen ferdi amaçlara yönelmiş bir genç nesil. Anadolu mektebinin, üniversitede başlayan çalışmaları milli eğitim bakan yardımcımızın katkılarıyla milli eğitimin bünyesine taşınmasından sonra gördüğümüz manzara ise gösterdi ki ümitsiz olmak için hiçbir sebep yoktur. Maya çok sağlamdır. Bir kısım tutum ve davranışlarda bazı olumsuzluklarla karşılaşsak bile özü itibariyle çok sağlam” dedi.

Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise; “Selçuklu Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerle amacımız yeni nesle değerlerimizi hatırlatmak, inanıyoruz ki onlar bunu zaten biliyorlar. Bu kapsamda belediye olarak Selçukludaki tüm lise öğrencilerini günü birlik olarak Çanakkale’ye götürüyoruz, bu ruhu yaşamaları için. İnşallah Konya öncü olmaya devam edecek. Biz de elimizden geldiği kadar bu tür faaliyetlere destek vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade de, Anadolu Yazar Okumaları Projesinin gençler için yeni ufuklar açacağını söyleyip, bu çalışmaların geleceğe dair önemli yatırımlar olduğunu kaydetti.

GÖNÜLLÜLÜK ESASINA DAYANAN BİR MEKTEP OLUŞTURMAK HERKESİN HARCI DEĞİL

Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Şeker de konuşmasında, genç panelistlerin konuşmalarına ithafen, hocalık vasıfları nedeniyle kolay kolay heyecanlanmadıklarını ancak hocalarını geçen gençleri görünce heyecanlanmamanın mümkün olmadığını söyledi. Şeker; “Anadolu Mektebini iğne ile kuyu kazarcasına ilmek ilmek dokuyarak ören Sami Güçlü Abimize ve bunun devamlılığı için de hep beraber yürümek üzere kolaylıklar diliyorum. Vefakâr, gönül insanı ve samimi kimselere ihtiyacımız var. Günümüzde bu şekilde gönüllülük esasına dayanan bir mektep oluşturmak herkesin harcı değil. Kolay bir iş değil, ortaklaşa iş yürütmek gerçekten ülkemizde sorunlu bir alan. Bunu başaran bir Sami Abimiz var. Allah hayırlı ömürler versin.”

 

Hz. Mevlana’nın; ‘Bulanmadan, donmadan akmak ne hoş’ sözünü hatırlatan Şeker, Mustafa Kutlu’nun da bize bunu tavsiye ettiğini söyleyip programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem de; “Geleceği inşa edecek gençlerimizin yerli, milli, manevi değerlere haiz donanımlı bir şekilde yetişmelerini bu topraklarda yapılabilecek en önemli faaliyet olarak görüyoruz ve bu amaçla çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve şahsım olarak her zamanda söylediğim gibi bu projenin içinde ve destekçisi olacağız. Hak yolunda yürüyen Anadolu Mektebine çalışmalarında başarılar dilerim” şeklinde konuştu. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman ise, Anadolu Mektebinin okumaya verdiği öneme dikkat çekerek, büyük Türkiye’yi, okuyan nesillerin oluşturacağını söyledi. Kendisinin de bir Mustafa Kutlu hayranı olduğunu belirten Yayman, bu programa aslında Bakan Nabi Avcı katılamadığı için geldiğini ancak bir dahaki programa gönüllü olarak kendisinin geleceğini de sözlerine ekledi. Program genç panelistlere hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

anadolu-mektebi-yazar-okumalari-projesi-acilis-programi-yapildi-(4).jpg