"Anadolu Gençlik Zirvesi", Antalya'da başladı

"Anadolu Gençlik Zirvesi", Antalya'da başladı

TÜFAD Genel Başkanı Dilber:

ANTALYA (AA) - Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Anadolu Gençlik Zirvesi", Antalya'da başladı.

Belek turizm merkezindeki bir otelde düzenlenen zirveye, Elazığ, Erzurum, Van, Denizli, Burdur, Afyonkarahisar, Isparta ve Antalya illerinden 101 çocuk ve 20 eğitmen katılıyor.

Zirve kapsamında çocuklar yüzme, tenis, okçuluk, futbol, basketbol, voleybol, dart ve diğer spor dallarında müsabakalar yapacak, Antalya'da şehir turu ve akvaryum ziyareti gerçekleştirecek.

TÜFAD Genel Başkanı İsmail Dilber, gazetecilere yaptığı açıklamada, zirvenin, Van şubeleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığının organizasyonunda, Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında düzenlendiğini söyledi.

İllerinden gelen sporcu gençlerin 3 gün boyunca spor aktivitesi, şehir tanıtımı gibi etkinliklerle kültür alışverişinde bulunacağını dile getiren Dilber, "Pırıl pırıl gençlerimiz, çocuklarımız bir aradalar. Hoşça vakit geçiriyorlar. Aralarında yapacakları müsabakalar, kendilerini geliştirmek ve yeni ufuklar açma açısından son derece önemli" dedi.

Dilber, zirveye TÜFAD şube başkanlarının yanı sıra Özkan Sümer, Metin Türel ve Tınaz Tırpan gibi önemli futbol antrenörlerinin de katıldığını vurgulayarak, ilk gün "Futbolla Şiddete Hayır Sempozyumu"nun düzenlendiğini kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı