Anadolu Efes Başantrenörü Perasovic:

Anadolu Efes Başantrenörü Perasovic:

- "Çok uzun bir sezon olacak ve ayakta kalan takımlar bir yerlere gelebilecek"


İSTANBUL (AA) - Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic, bu sezon yeni formatta oynanacak THY Avrupa Ligi'nde iyi bir yerlere gelebileceklerine inandığını söyledi.

Perasovic, Anadolu Efes'in Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleşen medya günü etkinliğinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bu sezon Avrupa Ligi'ni kazanmaya çok fazla takımın aday olduğunu aktaran Hırvat başantrenör, "Avrupa Ligi'nde rekabetin sert geçeceğini biliyoruz. En azından 10-12 takım Avrupa Ligi'ni kazanmak için mücadele edecek ve bunlar Dörtlü Final oynayabilecek ekipler. Çok uzun bir sezon olacak ve ayakta kalan takımlar bir yerlere gelebilecek. Bizim de potansiyelimizin olduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa Ligi'nde sezona eski takımı İspanyol temsilcisi Baskonia Vitoria Gasteiz'le yapacakları maçla başlayacakları hatırlatılan 51 yaşındaki başantrenör, şunları kaydetti:

"Tabii ki duygusal bir maç olacak. Takımı oldukça değiştirdiler. Rekabet seviyesi yüksek bir takım oluşturdular. İyi oyuncular transfer ettiler. Andrea Bargnani gibi oyuncuları takımlarına ilave ederek seviyelerini yükselttiler. Zor bir maç olacak. Dolu bir salona sahipler. Konsantre olmamız gerekiyor. Maçı bu şekilde kazanmamız gerekiyor. Daha işin çok başındayız. Kimse takımların sınırlarını bilmiyor. Bizim için de iyi başlamak önemli. Zor bir takvimimiz var. Bu yüzden her maç önemli."

Bu sezon 16 takımla lig usulüne göre oynanacak Avrupa Ligi'nin yeni formatını değerlendiren Perasovic, "Kimse nasıl bir çözüme kavuşacağımızı bilmiyor. Her maçta daha az baskı olduğunu düşünüyorum. Çünkü öncelerde çok büyük takımlar, Top 16'ya kalamadılar. Böyle bir tehlikeleri vardı. Şimdi böyle bir şey yok. Bu, bütün takımlar için bilinmeyen bir şey ama basketbol için iyi bir durum." diye konuştu.

Spor Toto Basketbol Süper Ligi ve THY Avrupa Ligi'ni aynı değerde gördüklerini anlatan Hırvat başantrenör, "Birini diğerinden ayırmayız. İkisi de bizim için çok önemli. Sorun şu olabilir, 8 yabancı oyuncumuz var, 2'si Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde dışarıda kalacak. Tabii ki bizi etkileyecek. Bu etkiyi en aza düşürmeye çalışacağız." diyerek sözlerini tamamladı.

Anadolu Efes Başantrenörü Perasovic:

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :