Anadolu dansları, break dansla buluştu

Anadolu dansları, break dansla buluştu

İSTANBUL (AA) - Anadolu dansları ile break dansı sahnede buluşturan "Red Bull Anadolu Break"in prömiyeri Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirildi.Projenin...

İSTANBUL (AA) - Anadolu dansları ile break dansı sahnede buluşturan "Red Bull Anadolu Break"in prömiyeri Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Projenin Sanat Yönetmeni Kadir Memiş, Anadolu'ya özgü halk oyunlarını, break dans ile bir araya getiren gösteriye ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunarak, "İnsan kafasındakileri sahneye dökmeye zorlanıyor. Her sanatçının bu yönde kayıpları oluyor ama kafamdakilere yakın şeyler oldu" dedi.

Hazırlıkların iki buçuk ayda tamamlandığına dikkati çeken Memiş, dansın evrensel bir dil olduğunu ve bu şekilde insanlarla diyalog kurduklarını kaydetti.

Memiş, sahnede "Horon", "Zeybek", "Kaşık Oyunu" ve Kars bölgesinin Ocaklı Köyü'nden "Ters Garabet"i sergilediklerini dile getirdi.

Kadir Memiş, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Türk Halk Oyunları Bölümü öğretim üyesi Abdurrahim Karademir'in kendilerine  çok yardımcı olduğunu, yöre ve dansların seçilmesinde çok büyük destek verdiğini söyledi.

Gösteri, 10 Ekim'de İstanbul, 11 Ekim'de Ankara, 13 Ekim'de Eskişehir, 15 Ekim'de İzmir, 17 Ekim'de ise Antalya'da sahnelenecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı