Anadolu Ajansı 98 yaşında

Anadolu Ajansı 98 yaşında

Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Sağman:- "AA aynı zamanda dünyanın her bölgesinde görev yapan biz diplomatların sesidir"- Dakar Büyükelçisi Civaner:- "AA, Milli mücadele döneminde işgalci güçlerin asılsız haber ve propagandalarına karşı Anadolu'nun sesini

DAKAR (AA) - Türkiye'nin Dakar, Konakri ve Encemine büyükelçileri, Anadolu Ajansının (AA) 98. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

AA muhabirine açıklama yapan Konakri Büyükelçisi Nur Sağman, AA'nın milli mücadeleye ve cumhuriyet dönemine tanıklık eden ve bu süreçte halkı doğru bilgilendiren bir kurum olduğunu söyledi.

Sağman, AA'nın Türkiye'nin bağımsızlık mücadelesinde kilit rol oynadığını hatırlatarak, "AA aynı zamanda dünyanın her bölgesinde görev yapan biz diplomatların sesidir." dedi.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı başta olmak üzere tüm AA çalışanlarını tebrik eden Sağman, "Çağdaş Türkiye'nin milli ajansı Anadolu Ajansının 98. kuruluş yıl dönümünü kalbi duygularla kutluyorum. Ülkemiz için güzel ve hayırlı haberlerle buluşmayı diliyorum. Bizlerle dünyanın her yerinde her koşulda görev yapan AA muhabirlerini kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Dakar Büyükelçisi Nihat Civaner de AA personelinin Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında fedakarca görev yaptığını kaydetti.

Civaner, "AA, milli mücadele döneminde işgalci güçlerin asılsız haber ve propagandalarına karşı Anadolu'nun sesini içeride ve dışarıda duyurdu. Bugün de aynı ruh ve misyonla, ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışını koruyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Anadolu Ajansının 98. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin Encemine Büyükelçisi Sabri Ergen ise AA'nın, Afrika'da kurulmak istenilen "haber tekeline" ciddi rakip olduğunu, aynı zamanda Türkiye ve Afrika arasında bir köprü kurduğunu vurguladı.

Ergen, "Ülkemiz ve ülkemizin önem verdiği meselelerdeki haberlerin bu tür haber tekellerinin optiğinde kırılmadan Afrika’ya ulaşmasına imkan sağlayan AA, ülkemizin tanıtımında önemli bir kurum olarak yerini pekiştirmektedir." dedi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :