Anadolu Ajansı 97 yaşında

Anadolu Ajansı 97 yaşında

EGD Başkanı Toprak: - "Dünyanın dört bir yanında görev yapan muhabirleri, başta ekonomi servisi olmak üzere uzmanlaşmış bölümleri ile Anadolu Ajansı, halkın bilgi edinme ve doğru haber alma hakkının yerine getirilmesinde büyük bir görev üstleniyor"- SOCAR

İSTANBUL (AA) - Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) Başkanı Celal Toprak, Anadolu Ajansı'nın (AA) kuruluşunun 97. yıl dönümüne ilişkin, "Dünyanın dört bir yanında görev yapan muhabirleri, başta ekonomi servisi olmak üzere uzmanlaşmış bölümleri ile AA, halkın bilgi edinme ve doğru haber alma hakkının yerine getirilmesinde büyük bir görev üstleniyor." dedi.

Toprak, AA'nın kuruluş yıl dönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, kurtuluş mücadelesi süresinde ve genç cumhuriyetin temellerinin atıldığı günlerde ülkenin görüşlerini dünyaya doğru olarak anlatılmasında önemli görevler yapan AA’nın 97. yılına ulaşmasını kutlama mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün halkın bilgilenme hakkına verdiği önemin yanı sıra basın özgürlüğünün yapıcı katkılarını da vurgulayan sözlerinin somut bir göstergesi olarak kurulan AA’nın bugün geldiği noktanın herkesin gurur vesilesi olduğunu ifade ederek, "Dünyanın dört bir yanında görev yapan muhabirleri, başta ekonomi servisi olmak üzere uzmanlaşmış bölümleri ile Anadolu Ajansı, halkın bilgi edinme ve doğru haber alma hakkının yerine getirilmesinde büyük bir görev üstleniyor. Bunun ötesinde güçlü imkanları ile gazetelerin, televizyonların tüm medya kuruluşlarının daha etkin haber verme imkanına büyük katkı yapıyor. Bütün bunların bilinci ile AA'nın kuruluş gününü kutluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Konuya ilişkin Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR Türkiye'den yapılan açıklamada da Türkiye'nin milli değerlerinden biri olan AA'nın 97. kuruluş yıl dönümünü yürekten kutladıkları belirtilerek, "Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından geçtiği haberlerle kamuoyunun haber alma özgürlüğünü sağlayan çalışanlarının üstün performansının, AA'yı bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de önemli başarılara taşıyacağına yürekten inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :