ANADER'in Kermesi Açıldı

ANADER'in Kermesi Açıldı

Ribat Eğitim Vakfının Hanımlar Birimi olarak görev yapan Anadolu Aile Derneği (ANADER) Vatan Caddesinde Kermes açtı.

AK Parti Konya Milletvekili Adayı Uğur Kaleli'nin de hazır bulunduğu Kermes Açılışına Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük, yönetim kurulu üyeleri, ANADER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Kıvrak ile ANADER üyeleri katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Adayı Uğur Kaleli, "birlikte hareket etmek, bir birimize destek olmak ve bu tür faaliyetlerle yardım çalışmaları yürütmek bizim en önemli geleneklerimizdendir. Aslında Avrupa bu dayanışma ruhunu bizden öğrenmiştir. Sivil Toplum Kuruluşlarımızın çalışmaları çok önemlidir ve milletimizin dinamik kalmasına vesile olmaktadır." dedi.

Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük de konuşmasında, "Ribat olarak, çok önemli hizmetlere imza atıyoruz. Sadece Konya'da değil ülkemizin bir çok şehrinde, hatta dünyanın bir çok bölgesinde çalışmalar yürütüyoruz.

Bundan sonrada çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ribat Eğitim Vakfımız insan inşasını merkezine almıştır. Bunu da Peygamber Efendimizin bizlere öğrettiği metotlarla yapmaya çalışıyoruz." dedi.

ANADER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Kıvrak ise konuşmasında ANADER'in yapmış olduğu faaliyetleri anlattı.  Hanımlara yönelik ülkemizdeki en sistemli sivil toplum çalışmasını Ribat bünyesindeki ANADER'in yaptığını ifade eden Fatma Kıvrak, "eğitim faaliyetlerimiz, kurslarımız, iş geliştirme kurslarımız, meslek edindirme kurslarımız aralıksız devam etmektedir.

Biz günümüzde Batı merkezli algılamanın dışına çıkarak İslami bir bakış açısıyla kadının onurunu, izzetini ve iffetini koruması, iyi bir aile, iyi bir fert, iyi bir anne olması için bu çalışmaları yürütüyoruz. Abdullah Büyük Hocamızın 1980'li yıllarda atmış olduğu tohumların bugün yeşermesi, neşvü nema bulmasıdır ANADER.

Kermesimizden elde edeceğimiz gelirleri de işte bu çalışmalarda kullanacağız. Huzurlu ailelerin inşası için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Kermes açılışını katılımcılar hep birlikte yaptılar. 

Vatan Caddesinde Maliye'nin hemen karşısında açılan kermes 19 Mayıs 2015 tarihine kadar açık kalacak.