ANADER'den 'hayır kermesi'

ANADER'den 'hayır kermesi'

Ribat Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Anadolu Aile Derneği (ANADER) Mevlana civarındaki şube binasında yardım kermesi açıldı.

Cuma Nazından sonra dualarla yapılan açılışa, Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüktoka,  yönetim kurulu  üyeleri, ANADER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Kıvrak ve ANADER üyeleri katıldı.

Dernek tarafından ‘Hayır Pazarı’ olarak nitelendirilen kermeste, ev yapımı yiyecek-içeklerle birlikte çeyiz ve ev tekstili malzemeleri de bulunuyor.  6 Mayıs Pazar gününe kadar sürecek olan ‘Hayır Pazarı’ kermesine tüm Konyalılar davet edildi.

ANADER Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Kıvrak açılışta yaptığı konuşmada, etkinliğin amacından bahsederek, “ Kermesimizden yapılan gelirle hanımların kültürel ve sosyal alanda eğitimine destek vermek, eğitim ve öğretim gören maddi yetersizlik içinde olan öğrencilerin burs imkanına kavuşmasını sağlamaktır. Bu anlamda sadece hayır pazarı düzenlemekle yetinmeyip yıl içerisinde takvimler belirleyip farklı etkinliklerimizle de hanımlarımızla bir araya gelerek ailenin temeli olan hanım kardeşlerimizle de eğitimlerimiz sürmektedir” dedi.

anader--(4).jpg

KATKI YAPMAK İSTİYORUZ

Fatma Kıvrak, konuşmasının devamında kadın ve aile konusunda farklı polemikler yapılmaya çalışıldığının altını çizerek, “Bizler bu eğitimlerimiz ve bu tür etkinliklerimizle kadının eğitimini önceleyerek kültürlü ve bilinçli kadınlar oluşmasına destek vermek ve aileyi koruma altına alarak aile bütünlüğünün sağlanması amacına katkı yapmak istiyoruz.Anadolu Aile Derneği olarak bugün açılışım gerçekleştirdiğimiz geleneksel hayır pazarı 10 gün boyunca devam edecek. Bu anlamda Anader olarak bireylerin aileyi, ailenin de toplumu etkilediğini göz önünde bulundurarak bilinçli bir toplum yetiştirmeyi hedefliyoruz. Anne ve anne adaylarını eğiterek aile içindeki iletişimi düzeltmek ve sağlamlaştırmak adına çalışmalarını sürdürmekte olan ANADER, toplumdaki genetiğiyle oynanmış aile yerine doğru aileyi oluşturan ve yaşatan değerleri ikame ettirmek için hanımlara eğitim vermeye devam edecek” şeklinde konuştu.

anader--(5).jpg

anader--(6).jpg