ANADER Ramazan'ı çocuklarla yaşadı

ANADER Ramazan'ı çocuklarla yaşadı

Anadolu Aile Derneği yönetim kurulu üyeleri çocukların iftar heyecanına ortak oldu.

Konya'da aile ve çocuk hakkında önemli çalışmalara imza atan Anadolu Aile Derneği'nin düzenlediği çocuk iftarında ANADER Başkanı Fatma Kıvrak ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda çocuk bir araya gelerek Ramazan'ın  bereketini paylaşmanın mutluluğu yaşadı.

ANADER binasında gerçekleştirilen iftar programında çocuklarla tek tek ilgilenen Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Kıvrak, “Ramazan kardeşlik demek, dostluk demek, paylaşmak demek. Farklı sofralarda her yaştan insanımızla birlikte iftarımızı yapıyoruz. Bugün de çocuklarla bir araya geldik. Çocuklarımızın, gençlerimizin, oluşturduğu bu görüntü ne kadar da güzel bir birlik ve beraberlik tablosu. İnşallah bu Ramazan birlik beraberliğimizin ve kardeşliğimizin arttığı, bütün dünyada insanların mutlu bir şekilde Ramazanlarını idrak edecekleri bir ay olur. Bizler burada rahat mekanlarımızda iftarlarımızı yaparken Filistin’deki kardeşlerimiz zulüm altında oruç tutuyorlar. Gönlümüz onlarla beraber. Ama inşallah bu hüznümüz son bulacak ve Ramazanlar ümmetin birlik ve beraberliğine kardeşliğine vesile olacak” dedi.

Çocuklarda Ramazan, oruç, sahur, iftar ve teravih  bilincini oluşturmak amacıyla düzenlenen iftar programında ilk olarak çocuklar için  hazırlanan  sergi tanıtıldı. Sergi içerisinde davulcunun geçmişten günümüze önemi, hurma ve pidenin Ramazan ayındaki yeri, paylaşmanın, sabrın ve tekne orucunun önemine vurgu yapıldı.

Öte yandan çocuklar, Karagöz-Hacivat oyunları, çeşitli  yarışmalar ve oyunlarla keyifli vakit geçirdiler. Ailede birlikte ibadet etmenin öneminin anlatıldığı programda iftar vaktinin gelmesiyle çocuklar hep birlikte oruçlarını açtılar. Tuba Didar Büyükmatur ve Yusuf Büyükmatur adlı çocukların okudukları yemek duasına hep birlikte amin dediler.

İftardan sonra çocuklar abdestlerini alarak hep birlikte akşam namazını kıldılar. Çocuklara iftar sonrasında Osmanlı geleneği olan diş kirası adı altında hediyeler verildi. Servet R. Çolak-Memleket 

anader--(1)-001.jpg

anader--(4)-001.jpg

anader--(5)-001.jpg

anader--(8).jpg

anader--(6)-001.jpg

anader--(9)-001.jpg

anader--(10).jpg