Ana Parti Genel Başkanı Özal:

Ana Parti Genel Başkanı Özal:

"Çözüm sürecinin detaylarını herkes bilmelidir. Bu sürecin detaylarının bu kadar gizli tutulmasını doğru bulmuyorum. Hatip Dicle'nin açıklamalarını okudum. 'Şeffaf olmak gerekiyor' diyor ama onlar da nedense şeffaf olamıyorlar"

DİYARBAKIR (AA) - Ana Parti Genel Başkanı Ahmet Özal, "Çözüm sürecinin detaylarını herkes bilmelidir. Bu sürecin detaylarının bu kadar gizli tutulmasını doğru bulmuyorum. Hatip Dicle'nin açıklamalarını okudum. 'Şeffaf olmak gerekiyor' diyor ama onlar da nedense şeffaf olamıyorlar" dedi.

Diyarbakır'a gelen Özal, tarihi Sur ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunup, vatandaşlarla sohbet etti.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Özal, çözüm sürecine hiç kimsenin 'hayır' demesinin mümkün olmadığını ifade ederek, şunları söyledi:

"Çözüm sürecinin detaylarını herkes bilmelidir. Bu sürecin detaylarının bu kadar gizli tutulmasını doğru bulmuyorum. Hatip Dicle'nin açıklamalarını okudum. 'Şeffaf olmak gerekiyor' diyor ama onlar da nedense şeffaf olamıyorlar. İki tarafın da şeffaf olmasını temenni ediyorum."  

Özal, "paralel yapı" operasyonuna ilişkin soru üzerine, suçun ispatlanması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Ama ispatlanamıyorsa insanları suçlamakta doğru bir şey değildir. Ben hizmet camiasının öyle bir şey yapıp yapmadığını bilmiyorum. Öyle bir şey varsa insanlar cezalandırılsın ama yoksa öyle bir durum insanları karalamak doğru değil. Ben hizmet camiasının değişik ülkelerde okullarını gördüm. Hizmet camiası bizim ülkemizi tanıtıyor. Ama bunun dışında paralel yapı iddiaları doğruysa bunların ispat edilip cezalandırılması lazım."

Kaynak:Haber Kaynağı