Ana Baba Günü’nde biraraya geldiler

Ana Baba Günü’nde biraraya geldiler

“Ana Baba Günü” adlı geleneksel kahvaltı programında konuşan Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul, onurlu yürüyüşlerinin devam edeceğini söyledi

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Konya Şube’si tarafından geleneksel hale getirilen anneler günü ve babalar günü kahvaltısı bu yıl da gerçekleştirildi. 12 Mayıs’ta kutlanan Anneler Gününü ve 16 Haziran’da kutlanan Babalar Gününü birleştirerek sunulan “Ana Baba Günü” adlı bir program Ramada Otel’de yapıldı. Programa Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Selçuklu İlçe Başkanı Güzide Çipan, Türkiye Kamu Çalışanları Vakfı (TÜRKAV) Konya Şube Başkanı Süleyman Nur, MHP Selçuklu Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Kavas, Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul ve Yönetimi ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Konya 2 Nolu Şube Kadınlar Kolu Başkanı Ebru Sonkaya, Türk Eğitim-Sen’in güçlü ve güvenilir bir aile olduğunu söyledi. “Türk Eğitim-Sen varsa umut var dedik biraraya geldik. Geleceğimize sahip çıkan, haklı mücadelemize destek veren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diyen Sonkaya, sözlerini şöyle sürdürdü, “Milletimizin en önemli kilit taşıdır anne-baba. Geleceğin asıl sahipleridir. Okumasını bilene mektep, görmesini bilene hikmettir. Hayatımızın kutup yıldızları, karanlık odalarımızın ışıkları, umudumuza umut, gücümüze güç katar anne-babalar. Anne ve babalarımızın geçmiş günleri kutlu olsun.”

ONURLU YÜRÜYÜŞÜMÜZ SÜRECEK

Türk Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Veli Doğrul da yaptığı konuşmada, Anneler Günü’nün Ramazan ayına gelmesi nedeniyle ertelenen programın, Babalar Günü ile birleştirilerek gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Türk Eğitim-Sen ailesinin bir misyonunun olduğuna dikkat çeken Doğrul, sözlerine şöyle devam etti, “Önce ülkem şuuru olan bir sendikanın neferleriyiz. Türk memur sendikacılığının kutup yıldızı, kamu çalışanlarının umudu ve mensubu olmaktan gurur duyduğumuz milletimizin sesi olmaya cesaret ve kararlılıkla devam edeceğiz. Biz emeğimiz, alın terimiz için biraraya geldik. Biz kamu çalışanlarının insança yaşaması için biraraya geldik. Hakça bir düzen, adaletli bir paylaşım olsun diye biraraya geldik. Biz, bizi biz yapan, milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak için biraraya geldik. Biz Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği muhasır medeniyetler seviyesine Türkiye’yi yükselmek için biraraya geldik. Biz “Başka Türkiye yok” anlayışıyla insanımıza sahip çıkmak için biraraya geldik. Yıllardır ideal ve inançlarımızdan taviz vermeden onurlu yürüyüşümüzü sürdürmekteyiz. Bundan sonra da yolumuza aynı şuur ve kararlılıkla devam edeceğiz. Biz her şart ve durumda hak, hukuk ve adalet diye haykıracağız. Mazlum ve mağdurun yanında yer alacağız. En son öğretmen arkadaşlarımızın seminer döneminde 2. Haftasını istediği yerde yapabilir diye yer alan yönetmeliğe rağmen engellenmeye çalışıldı. Türkiye genelinde girişimlerde bulunduk, ilde girişimlerde bulunduk. Birçok arkadaşımız dilekçe verdi ve kendi istediği yerde seminer yapabilir diye yazı çıkarttık. Ama ne hikmetse, bazı ilçelerde bazı arkadaşlarımız gidemediler. Biz bu çerçevede tüm kamu çalışanının hakkını, hukukunu korumak için mücadele veriyoruz.” Konuşmaların ardından davetlilere Türk Sanat Müziği dinletisi sunuldu. Oldukça beğenilen program, sendika üyelerinden tam not aldı.

ana-baba-gunu’nde--(4).jpg

ana-baba-gunu’nde--(5).jpg