Amerikan Pediatri Akademisinden Türk doktora ''onur üyeliği''

Amerikan Pediatri Akademisinden Türk doktora ''onur üyeliği''

Hacettepe Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Kanser Kontrol Örgütü Gelecek Dönem Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk'a Amerikan Pediatri Akademisince onur üyeliği verildi

ANKARA (AA) - ZEYNEP AKYIL - Hacettepe Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dünya Kanser Kontrol Örgütü Gelecek Dönem Başkanı Prof. Dr. Tezer Kutluk'a Amerikan Pediatri Akademisince ''onur üyeliği'' verildi.

Prof. Dr. Kutluk'a Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) Onursal Üyeliği, AAP CEO’su Prof. Dr. Errol Alden tarafından verildi.

Prof. Kutluk,  AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amerikan Pediatri Akademisince böyle bir üyeliğe layık görülmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Onursal üyeliğin kendisinin değil Türk bilim insanlarının başarısı olduğunu vurgulayan Kutluk, "Bu başarı Türk tıp biliminin uluslararası alanda takdir edildiğinin önemli bir göstergesidir" dedi.

Gelişmiş ülkelerde çocuk kanserlerinde yaşam şansının güncel tedavilerle yüzde 85’lere ulaştığını ifade eden Kutluk, bunun düşük gelirli ülkelerde 20’lerde kaldığını, dünya ortalamasının ise yüzde 50'lerde olduğunu kaydetti.

Kutluk, haziran ayında Chicago'daki Amerikan Klinik Onkoloji Kongresi sırasında AAP’ye yaptığı ziyarette dünya genelinde çocuk kanserlerinin tedavisindeki eşitsizlikler, hizmete erişimdeki engeller ve bu konuda neler yapılabileceği konularını görüştüklerini anlattı. Kutluk, bu görüşmede AAP CEO’su Prof. Dr. Errol Alden ile Başkan Yardımcısı Dr. Jonathan Klein'in de  çocuk ve gençlerin ileriki yaşamlarında bulaşıcı olmayan hastalıklardan korunmaları için, çocukluk ve ergenlik döneminden itibaren önlemler alınmasına değindiğini  ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı