Amerikan futbolu için tercih Antalya

Amerikan futbolu için tercih Antalya

Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Kömürcü:- "Bir tek saha gösterebilirsek, 'Şu standartlarda sahada antrenman yapabilirsiniz', 'Şu ekipmanlarımız var' dediğimizde, birçok ülke kamp için buraya gelecektir. Biz de onları

ANTALYA (AA) - SİNAN ÖZMÜŞ - Türkiye Beyzbol, Softbol, Korumalı Futbol ve Ragbi Federasyonu Başkanı Şahin Kömürcü, Türkiye'de yurt dışından gelecek takımlar için standartlara uygun bir Amerikan futbolu sahası bulunmadığını belirterek "Bir tek saha gösterebilirsek, 'Şu standartlarda sahada antrenman yapabilirsiniz', 'Şu ekipmanlarımız var' dediğimizde, bir çok ülke kamp için buraya gelecektir." dedi.

Kömürcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta Fransa'nın başkenti Paris'te yapılan Uluslararası Amerikan Futbolu Federasyonu (IFAF) genel kurulunda başkan yardımcılığına seçildiğini söyledi.

Kömürcü, kampların yanı sıra milli maçlar ve şampiyonaların bir kısmının Türkiye'de yapılacağını ifade ederek, "Buna yetkin bir saha çalışması yapmamız lazım. Yani, standartlara yakın bir saha yapabilirsek, dünya ayağında bir şampiyona kesinlikle Türkiye'de olacak." diye konuştu.

- İlk kamp Kuveyt Milli Takımından

Antalya'nın havası, denizi, kumu, güneşi ile eşsiz bir kent olduğunu dile getiren Kömürcü, Avrupa'daki takımların da bu tür özellikleri olan bir yer istediğine dikkat çekti. Kömürcü, "Bir tek saha gösterebilirsek, 'Şu standartlarda sahada antrenman yapabilirsiniz', 'Şu ekipmanlarımız var' dediğimizde, bir çok ülke kamp için buraya gelecektir." dedi.

Başkan yardımcılığı görevine seçildikten hemen sonra Kuveyt Milli Takımının Türkiye'de bir ay kamp yapmak istediğini anlatan Kömürcü, "Biz de onları Antalya'ya yönlendireceğiz. Antalya'da inşallah hem turizmcimiz kazanacak hem insanımız kazanacak hem de esnafımız kazanacak. İlk teklif onlardan geldi. Diğer ülkelerin de teklif edeceğini tahmin ediyorum." diye konuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :