Amerikalı aktivistlerden, İsrail'in yasa dışı yapılanmasına tepki

Amerikalı aktivistlerden, İsrail'in yasa dışı yapılanmasına tepki

ABD’nin farklı eyaletlerinden gelen çok sayıda aktivist, İsrail hükümetinin Kudüs’teki illegal yapılanmalarına karşı harekete geçti

WASHINGTON (AA) – ABD’nin farklı eyaletlerinden gelen çok sayıda aktivist, İsrail hükümetinin Kudüs’teki illegal yapılanmalarına karşı harekete geçti.

ABD’nin farklı bölgelerinden gelerek Washington’da toplanan aktivistler, eyalet temsilcilerini İsrail’in Kudüs’teki illegal yapılanmalarına ilişkin bilgilendirmek için ABD Kongresi'nde toplandı.

Filistinli insan hakları savunucusu İssa Amro ve Washington merkezli düşünce kuruluşu Al-Shabaka uzmanlarından Nur Arafeh de aktivistlerin Kongre’deki temsilcilerini ziyareti öncesi bir bilgilendirme toplantısı yaptı. Amro, ABD’deki Filistin lehine çalışan aktivistlerin Filistin halkı için önemine vurgu yaptığı konuşmada, “ABD hükümetinin sözlerinin bir karşılı yok, fakat sizin burada sesini yükseltmeniz Filistin’de bizim hayatta kalabilmemiz adına önemli.” diye konuştu.

İsrail hükümetinin İsrailli ve Filistinli vatandaşlara farklı bir hukuk uyguladığına değinin Amro, “Israil ordusunun menfaatine bırakılmış bir hayatımız var. İsrailli yerleşimciler ve ordu tarafından mağduru olduğumuz şiddet günlük bir rutinimiz.” dedi.

Nur Arafeh de yaptığı konuşmada İsrail hükümetinin Kudüs’ün çok kültürlü ve farklı birçok dini bir arada bulunduran tarihi dokusunu değiştirerek Yahudi bir bölge haline getirmeye çalıştığına dikkat çekerek, İsrail’in Yahudilere yeni yerleşim yerleri açmasının bu noktada önemli bir rol oynadığını söyledi.

ABD’nin de İsrail’in Filistin topraklarında yeni yerleşim yerleri oluşturmasında sessiz kaldığını belirten Arafeh, “ABD düzenli aralıklarla İsrail’i kınıyor, fakat buna karşı olarak ise İsrail düzenli olarak yeni yerleşim yerleri oluşturmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Arafeh, “ABD, İsrail politikasında hiçbir değişiklik yapmaksızın kınamaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Farklı eyaletlerden gelen aktivistler, daha önceden randevu aldıkları eyalet temsilcilerini çalışma odalarında ziyaret ederek, İsrail’in Filistin topraklarındaki yasa dışı yapılanmaları hakkında bilgi verecekler.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :