Amerikalı aktivist Tom Hayden öldü

Amerikalı aktivist Tom Hayden öldü

SANTA MONICA (AA) - ABD'de 1960'larda savaş karşıtı eylemlerle üne kavuşan ve sekiz göstericinin halkı isyana teşvikten yargılandığı "Chicago 8 davası"nın...

SANTA MONICA (AA) - ABD'de 1960'larda savaş karşıtı eylemlerle üne kavuşan ve sekiz göstericinin halkı isyana teşvikten yargılandığı "Chicago 8 davası"nın sanıklarından Tom Hayden öldü.

Eşi Barbara Williams, uzun süredir hasta olan Hayden'ın 76 yaşında hayata veda ettiğini açıkladı.

Michigan Üniversitesi'nde öğrenciyken 1960 yılında Demokratik Toplum İçin Öğrenciler hareketinin kuruluşuna iştirak eden, çevre, barış ve sivil hakların savunuculuğunu yapan Tom Hayden, 1968'de Chicago'da Demokrat Parti kurultayında Vietnam Savaşı'nı protesto eden ve polisle çatışmaya giren bir grup gösterici arasında yer aldı.

ABD'de siyasi kurumlarda reforma gidilmesini savunan çok sayıda yazı kaleme alan Hayden, kariyeri boyunca 19 kitap yazdı ve baskıya hazırladı. Bu kitaplar arasında, aktivist geçmişini anlatan "Reunion" da bulunuyordu.

California Meclisi ve Senatosunda yaklaşık 20 yıl hizmet veren Hayden, 1973 yılında Amerikalı oyuncu Jane Fonda ile evlendi. Çift, 1990 yılında boşandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :