Amerika'daki Türk öğrenciler ile girişimciler buluştu

Amerika'daki Türk öğrenciler ile girişimciler buluştu

New England Türk Öğrenci Derneği ve Dünya Türk İş Konseyi, öğrencileri, başarılı girişimcilerle bir araya getirdi

NEW YORK (AA) - Harvard Üniversitesinde düzenlenen "Girişimcilik Sertifika Programı"nda, Amerika'da yaşayan Türk öğrenciler ile Türk girişimciler buluştu.

New England Türk Öğrenci Derneği (NETSA) ve Dünya Türk İş Konseyi tarafından Türkiye'nin Boston Başkonsolosluğunun desteğiyle "Girişimcilik Sertifika Programı" düzenlendi.

Harvard Üniversitesindeki etkinlik, Amerika'da yaşayan Türk öğrenciler ile başarılı Türk girişimcileri bir araya getirdi.

Dört panel olarak gerçekleştirilen etkinliğe, 30 farklı eğitim kurumundan 100 kadar öğrenci katıldı.

Boston Başkonsolosluğundan yapılan açıklamada ise programla, ilk kez öğrencilere sertifika edinme imkanı sunulduğu bildirildi.

Açıklamada, tüm gün süren etkinlikle, öğrencileri iş hayatına hazırlamanın, karşılaşabilecekleri zorluklar ve atmaları gereken adımlarla ilgili yönlendirmenin amaçlandığı belirtildi.

Boston Başkonsolosluğunun destekleriyle 2015-2016 eğitim öğretim yılında New England bölgesinde farklı kurumlarda eğitim gören Türk öğrencileri aynı çatı altında toplamak amacıyla kurulan NETSA, bir senede dernek statüsü kazanarak genç Türk diasporası adına önemli başarıya imza attı.

Türk öğrenciler tarafından yönetilen NETSA'nın 200'ün üzerinde üyesi bulunuyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :