Amerika Diyanet Merkezi'nde Kadir Gecesi

Amerika Diyanet Merkezi'nde Kadir Gecesi

ABD'nin en büyük camilerinden birini bünyesinde barındıran Amerika Diyanet Merkezi, binlerce kişiyi Kadir Gecesi'nde bir araya getirdi

WASHINGTON (AA) - ABD'nin Maryland eyaletindeki Amerika Diyanet Merkezi'nde Kadir Gecesi dolayısıyla dualar edilip namaz kılındı.

ABD'nin başkenti Washington'a yaklaşık yarım saatlik mesafede bulunan ve açılışını geçen yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı merkezde, binlerce Müslümanın katılımıyla Kadir Gecesi idrak edildi.

Akşam namazı ve iftarın ardından çok sayıda misafir, merkezin konferans salonunda düzenlenen "Hacivat ve Karagöz" gösterisini ilgiyle takip etti.

Maryland'in yanı sıra başkent Washington, Virginia ve New York gibi farklı bölgelerden gelen binlerce Müslüman, yatsı namazı öncesi Washington Din Hizmetleri Müşaviri Yaşar Çolak'ın, Kadir Gecesi'nin önemine vurgu yaptığı konuşmasını dinledi.

Öte yandan, ABD'nin New Jersey eyaletinde bulunan Bergen Diyanet Camisi'nde de Kadir Gecesi programı düzenlendi. Yoğun katılımın olduğu camide namaz kılındı ve dualar edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :