Ambulansta doğdu doktorun koynunda hastaneye yetiştirildi

Ambulansta doğdu doktorun koynunda hastaneye yetiştirildi

Erzurum'un Karaçoban ilçesinde doğum sancıları başlayan kadın, ikizlerden birini ambulansta doğurmak zorunda kaldı- Doğumu gerçekleştiren Karaçoban Devlet Hastanesi Başhekimi Başpınar, bebeği göğsünde ısıtarak hastaneye yetiştirirken, diğer bebek hastaned

ERZURUM (AA) - Erzurum'un Karaçoban ilçesinde, 28 haftalık hamile Seher Işık, sancıları başlayınca ikizlerinden birini ambulansta doğurdu. Doğumu gerçekleştiren doktor, bebeği göğsünde ısıtarak hastaneye ulaştırdı.

Seher Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen pazartesi günü, ikiz bebeklere hamileliğinin 28. haftasında sancıları başladığı için Karaçoban Devlet Hastanesine başvurduğunu ve erken doğum riski nedeniyle ambulansla Erzurum Nenehatun Kadın Doğum Hastanesine sevk edildiğini belirtti.

Işık, yaşanları şöyle anlattı:

"İlk doğum ambulansta oldu. İkinci bebek ters dönünce Erzurum'da sezaryen yapıldı. Evlilik yıldönümümüzde bebeklerimiz dünyaya geldi. Çok güzel bir duygu. Ambulansta doktor Sefer bey doğumu gerçekleştirdi ve bebeği sıcak tutmak için koynuna aldı. Erzurum'a gelince bebeği kucağında yenidoğan servisine çıkardı."

Baba Şahin Işık, bebeklere Alan ve Muhammet Sefer ismini koyduklarını söyledi.

- "Yolda ambulansla karşılaştık"

Doğumu ambulansta gerçekleştiren Karaçoban Devlet Hastanesi Başhekimi Sefer Başpınar da pazartesi günü Erzurum'da bulunduğunu ve Işık'ın doğum sancılarının başladığı haberini telefonla aldığını söyledi.

Acil serviste görevli personel gerekli işlemi yaptıktan sonra anneyi ambulansla Erzurum'a sevk ettiğini anlatan Başpınar, "Ben de Erzurum'dan yola çıktım. Yolda ambulansla karşılaşınca Erzurum'a geldim. Köprüköy ambulans ekibi ve ebe Melehe Akan Tombul ile doğum başlayınca anneye müdahale ettik. Erzurum'a girerken doğum gerçekleşti. Bebeğin vücut ısısı düşmesin diye göğsüme sakladım. Hatıra amaçlı fotoğraf çektim." diye konuştu.

- "Fotoğrafları sosyal medyada paylaşınca olay büyüdü"

Başpınar, fotoğrafı doktor arkadaşlarına gönderdiğini, sosyal medyada da yankı bulmasıyla olayın büyüdüğünü dile getirerek, bebeklerin sağlık durumlarının iyi olmasının sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Ekip olarak çalıştıklarını vurgulayan Başpınar, "Karaçoban'da acil serviste pratisyen hekim olarak görev yapıyorum. Doğum oranı çok yüksek. Uzman doktor olmadığı için doğumları da yaptırıyoruz. Hep benim adım geçiyor ama Köprüköy ambulans ekibinden iki arkadaşımız, ebe Melehe Akan Tombul da bu heyecanı benimle yaşadı." ifadelerini kullandı.

Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Servisi Doktoru Yaşar Demirelli de bebeklerin sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :