Amatörde iş birliği protokolü

Amatörde iş birliği protokolü

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ile Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

ANKARA (AA) -  Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) ile Ankara Üniversitesi (AÜ) Spor Bilimleri Fakültesi arasında iş birliği protokolü imzalandı. 

AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde gerçekleştirilen törende yaptığı konuşmada, protokolün 1 yıllık çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, "AASKF olarak hep ilkleri yapmaya çalıştık. Bu alanda da daha önce ciddi bir çalışma yapılmamış. Bunu ilk adım olarak görüyoruz. Projenin gelecekte daha da ilerleyeceğini düşünüyorum" dedi.

Spor alanında eğitim gören öğrencileri spor sahalarına çekmek, eğitmek ve spor camiasına kazandırmak için çalışacaklarını dile getiren Kandazoğlu, "Bu çalışmayla kulüplerimize de belli bir altyapı hazırlanacağını düşünüyorum. Yakın zamanda çok daha güzel ilklere imza atacağımıza inanıyorum. Pilot bölge olarak Ankara'da başlayacak uygulamanın diğer illere de yayılmasını amaçlıyoruz" diye konuştu.

 AÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mitat Koz ise Cumhuriyet'in ilk üniversitesi olarak, kuruldukları günden bu yana farklı kademelerde uzman isimler yetiştirdiklerini söyledi. 

"Üniversite olarak sporun ne kadar değerli bir olgu olduğunun farkındayız" diyen Koz, şöyle devam etti:

"Görevimiz bilgi üretmek ve bu bilgiyi topluma yaymak. Türkiye'de spor yapan vatandaş ve lisanslı sporcu sayısını artırmamız gerektiğini biliyoruz. Lisanslı sporcu sayımızın nüfusa oranı yüzde 4'ü geçmiyor. Gelişmiş toplumlarda bu oran yüzde 50'ye kadar çıkabiliyor. Amacımız, görevimiz, lisanslı sporcu sayısını artırmak ve bunun yolu amatör sporculuktan geçiyor." 

Üretilen bilgiyi yaymada sıkıntı çektiklerini vurgulayan Koz, bu protokolün, bilgiyi yaymak için gerekli altyapıyı sağlayacağını ve bu nedenle çok önemli olduğunu dile getirdi.  

İmza töreninde Kandazoğlu ve Koz'un yanı sıra, AASKF Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Albunar ile AÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sürhat Müniroğlu da hazır bulundu.

Konuşmaların ardından, seminer, konferans, tanıtım, sertifikalı eğitim programları, danışmanlık çalışmaları, lisans ve lisan üstü öğrencilerinin tezlerini ve akademik çalışmalarının iş birliği içinde yapılması, tesislerin kullanımında avantajlar sağlanması gibi konuları içeren protokole imza atıldı. 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı