Amatör Olta Balıkçıları Federasyonu kuruluyor

Amatör Olta Balıkçıları Federasyonu kuruluyor

Amatör Olta Balıkçılığı’nın daha bilinçli yapılabilmesi için, çalışma ve araştırmalar yapmak, sulak alanların korunması için araştırma yaparak çalışmalara katkı sağlamak ve olta balıkçılarının sorunlarını çözmek adına kurulan KOSABDER federasyon oluyor.

Memleket'e açıklamalar yapan KOSABDER Başkanı Melih Karaküçükoğlu,

"Konya'da amatör olta balıkçılığı alanında iki tane dernek var ve biz bunlardan bir tanesiyiz. STK'ların çok fazla etki yok gibi görünüyor ve biz de Türkiye'de sayıları yüz binlere ulaşan olta balıkçılarının haklarını korumak ve sıkıntılarına çare olmak adına çok yakın zamanda Amatör Balıkçılık Federasyonu’nu kurmuş olacağız." dedi.

KOSABDER KURUCU OLACAK

Camiamız çok geniş, yurt dışından Almanya’dan, Fransa’dan, Bulgaristan’dan, Romanya’dan bile dostluklarımız var şeklinde konuşan Karaküçükoğlu, " Dilimizi bilmeseler de ortak bir İngilizce diyoruz, dilimizin döndüğünce yurtdışındaki dostlarımızla da  anlaşabiliyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde Amatör Balıkçılık Federasyonumuz kurulmuş olacak. Federasyon Türkiye genelinde yaklaşık 7 dernekten oluşacak ve KOSABDER olarak biz de federasyonun kuruculuğunu üstleneceğiz. Federasyonda Eskişehir, Adana, Bodrum, Kocaeli, Sakarya, İstanbul ve Konya’dan 7 dernek yer alacak. Türkiye’de amatör olta balıkçılığıyla ilgili federasyonlar biraz kısıtlı. Sivil toplum kuruluşları ve bizim gibi derneklerin imkânları artık daraldı. Çoğu yerlerde söz hakkımız yok ve kısıtlandı gibi bir şey oldu. Bu federasyonla amatör olta balıkçılarının haklarını daha iyi savunup en üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

M. Ali Elmacı-Memleket